Noves sessions de seguretat digital als centres educatius vicentins

  • L’Ajuntament ofereix xerrades per explicar als adolescents com protegir la seva privacitat a les xarxes socials

Com podem bloquejar usuaris a les xarxes socials? Quina informació s’ha d’evitar compartir? Què fer per protegir la privacitat? Aquestes i més qüestions són l’epicentre de les xerrades de seguretat digital que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està oferint als instituts.

És molt important que l’alumnat aprengui a ser crític amb tot el que es pot trobar a les xarxes socials, i tinguin eines per protegir la seva privacitat”, explica la regidora de Consum, Lidia Vargas. I afegeix: “Només amb eines d’alfabetització mediàtica i informativa podrem combatre els fraus i delictes associats amb les tecnologies actuals”.

Les valoracions dels tallers estan sent molt positives, atès que els i les adolescents mostren molt d’interès sobre la temàtica i es mostren molt participatius. Les sessions s’ofereixen a l’alumnat de primer cicle d’Educació Secundària Obligatòria en el marc del catàleg d’activitats de dinàmica educativa 2021-2022, programa que es va presentar als centres el passat 20 d’octubre.

Una part d’aquests tallers es fan amb el suport de la Diputació de Barcelona i la resta dels tallers l’ajuntament n’assumeix el cost. Els següents que hi ha programats són:

  • Dia 4 de novembre: 2 xerrades al GABRIELA MISTRAL al Grau Mig Dependència
  • Dia 5 de novembre: 2 xerradess als PFI – PTT

També es faran als PFI-PTT dos sessions del taller Què t’hi jugues? ,sobre l’adicció al joc en línia. Aquests tallers formen part de les activitats de sensibilització en matèria de consum responsable , que s’ofereixen als centres escolars.

Posted in Consum, Joventut i infància