La Policia Local es dota d’un dron per millorar la seguretat de la ciutadania

  • L’aparell es farà servir per tasques de vigilància i prevenció, i un total de set agents del cos han rebut formació per poder-lo pilotar

La Policia Local de Sant Vicenç dels Horts ha incorporat un dron d’última tecnologia amb l’objectiu de millorar la seguretat de la ciutadania. Aquest aparell servirà d’ara en endavant per reforçar la  vigilància del trànsit i durant grans concentracions de persones, com per exemple els actes massius de Festa Major i la cavalcada de Reis. També es podrà fer servir per tasques de vigilància contra els incendis forestals, per a la recerca de persones desaparegudes o bé per donar suport als agents en operatius policials.

Per poder-lo fer volar, un total de set agents de la Policia Local han rebut formació teòrica i pràctica fins a obtenir les certificacions oficials com a pilots professionals. Han assolit el certificat STS-01 i STS-02 que possibilita el vol sobre concentració de persones, que és el màxim al que un pilot de dron pot aconseguir.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha explicat: “En aquest mandat hem treballat per reforçar el cos de la Policia Local, amb més recursos humans, tècnics i avançant cap al projecte de Policia de Proximitat, i amb aquest element continuem fent palès el compromís amb la millora de la seguretat ciutadana”.

L’aparell pesa poc més d’un quilo i és capaç de volar a velocitats d’entre 15 i 21 metres per segon. Té una autonomia de 45 minuts i es disposen de recanvis suficients per mantenir-lo operatiu durant diverses hores. Està dotat amb una càmera que grava amb 4K. Disposa d’un mecanisme de mitigació de la caiguda per augmentar el nivell de seguretat durant els vols en operatius.

Renovació dels cotxes policials

Pròximament la Policia Local incorporarà també nous vehicles, que milloraran notablement la qualitat del servei que els agents ofereixen cada dia al veïnat. Es tracta de quatre turismes Ford model Kuga ST-Line tot terreny amb canvi de marxes automàtic, fet que fa molt més senzill el patrullatge per tot el municipi. Dos dels vehicles incorporaran mampares entre els seients davanters i posteriors, un dispositiu homologat per fer-se servir per a detencions.

Estan retolats d’acord amb l’estàndard europeu de vehicles d’emergència, el denominat patró Battemberg, que permet una major visibilitat en condicions de baixa lluminositat, la qual cosa redueix el risc d’atropellament o accident de trànsit durant una intervenció d’emergències, sense necessitat de consum addicional d’energia, a més de facilitar la identificació del vehicle com a operador d’emergències. Posseeixen també un panell abatible lluminós que permet informar d’incidències viàries o senyalitzar situacions de perill.

Posted in Salut i seguretat