L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts és reconegut com un dels més avançats en transformació digital

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts és reconegut com un dels més avançats en transformació digital

  • La Generalitat de Catalunya ha situat al consistori novament en el Top 20 d’ajuntaments que ofereixen millors serveis a la ciutadania per mitjans telemàtics

El Consorci AOC ha atorgat els Reconeixements Administració Oberta a les administracions capdavanteres en la transformació digital. Un any més Sant Vicenç dels Horts es troba entre els 20 ajuntaments amb millor puntuació de la seva categoria (municipis de 20.001 a 50.000 habitants), fet que li ha valgut per revalidar el reconeixement de l’entitat, un consorci depenent de la Generalitat. Aquest guardó premia els avenços a l’hora d’oferir a la ciutadania serveis i informació per mitjans telemàtics.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha explicat: “Un dels principals esforços que s’han fet durant el mandat ha estat facilitar els serveis a través d’internet a la ciutadania, i aquest reconeixement és una recompensa més a la gran feina feta. Seguirem avançant en aquest sentit”.

Les fonts d’informació amb les que treballa l’AOC són l’anàlisi de les webs, l’activitat associada als serveis AOC, i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d’aplicacions que es contrasta. En l’àmbit de Transparència també utilitzen les dades obertes del Mapa Infoparticipa (UAB).

L’AOC també avalua els consistoris a través del grau de maduresa de transformació digital, un índex que elabora mesurant els principals indicadors dels governs digitals i oberts, a partir de dades objectivables. Es tracta d’una metodologia pròpia que analitza amb rigor més de 30 indicadors de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. S’estructuren en:

  • Drets digitals: accés a la carpeta ciutadana, presentació d’instàncies, padró en línia, visor d’urbanisme, etc.
  • Activitat: digitalització del registre d’entrada i de sortida, serveis de via oberta, registre públic de contractes, perfil del contractant, etc.
  • Govern Obert: participació ciutadana, segell Infoparticipa, votació electrònica, Tauler-e, etc.

Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per fer esmenes i garantir la qualitat de la informació. Els podeu consultar aquí.

 

Posted in Comunicació, Tràmits