S’inicia el procés per escollir un nou sistema de recollida de residus

 • El consistori planteja a la ciutadania establir contenidors tancats amb targeta lectora, o bé una recollida d’escombraries porta a porta
 • S’ha establert un calendari de sessions informatives a tots els barris, i s’ha habilitat el portal participatiu participa311-svh.diba.cat amb tots els detalls i una enquesta que el veïnat pot omplir

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha posat en marxa el procés participatiu sobre el nou sistema de recollida de residus. Aquest procés té com a objectiu principal generar debat entre la ciutadania sobre la gestió de residus al municipi i recollir-ne l’opinió pel que fa als diferents models possibles. Concretament, el consistori planteja establir contenidors tancats amb targeta lectora, o bé una recollida d’escombraries porta a porta.

La fase d’obertura va començar el 15 de febrer, amb una sessió d’inici a Can Comamala on es va explicar el procés. Aquesta fase s’allargarà fins al 29 de març, període en què es podrà respondre l’enquesta participativa a la plataforma Decidim SVH. A més, s’efectuaran 12 sessions informatives als diferents barris de la ciutat i s’instal·laran punts informatius itinerants, amb l’opció de respondre l’enquesta de manera presencial.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha destacat la idoneïtat del procés: “Aviat finalitzarà el contracte de recollida selectiva que té en vigor l’Ajuntament, un contracte molt antic que no ens permet arribar a les xifres de reciclatge que voldríem i que tenim l’obligació d’assolir. Aquest és un bon moment per posar en marxa un procés participatiu per reflexionar sobre quin ha de ser el nou model de recollida”.  D’altra banda, la regidora de Medi Ambient, María Peláez, ha animat a tota la ciutadania a participar en el procés: “Hem de fer un pas endavant i millorar el sistema de recollida de residus. Les xifres actuals s’han de millorar, necessitem un compromís ferm per un canvi d’hàbits i avançar cap a una ciutat més sostenible”.

El consistori ha publicat dos vídeos explicatius amb els sistemes de recollida de residus que es proposen:

Calendari de sessions informatives

Així mateix, la ciutadania pot assistir a les diferents sessions informatives de presentació i debat sobre l’estat de la recollida selectiva al municipi i els sistemes de recollida proposats. Són les següents:

 • La Guàrdia: 21 de febrer, a les 18.30 h, a la sala polivalent del Centre Cívic La Guàrdia
 • San Antoni: 22 de febrer, a les 18.30 h, a l’Associació Veïnal Sant Antoni
 • Can Costa: 1 de març, a les 18.30 h, a l’Associació Veïnal Can Costa
 • El Turó: 7 de març, a les 18.30 h, a l’Associació Veïnal El Turó
 • Sant Josep: 9 de març, a les 18.30 h al Centre Socioeducatiu El Rocío
 • Sant Roc: 14 de març, a les 18.30 h, a l’Associació Veïnal Sant Roc
 • La Vinyala-Poble Nou i Can Sàbat: 15 de març, a les 18.30 h, a l’Associació Veïnal La Vinyala i Poble Nou
 • Font del Llargarut: 21 de març, a les 18.30 h, a l’Associació Veïnal Font del Llargarut
 • Grup Llinàs: 22 de març, a les 18.30 h a la sala polivalent del Camp de Futbol La Guàrdia
 • Vila Vella: 28 de març, a les 18.30 h, a la sala de plens de la Casa de la Vila
 • El Trèvol: 29 de març, a les 18.30 h, al Centre Cívic Virgínia Amposta

Fotografies de la jornada de presentació

Posted in Decidim SVH, Medi ambient