Recta final nova Escola Bressol

Recta final de les obres de la nova Escola Bressol Municipal Petit Mamut

  • La previsió és que després de Setmana Santa ja s’hi puguin iniciar les classes
  • L’edifici serà pioner en molts àmbits: modern, acollidor i energèticament sostenible

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino; conjuntament amb la regidora d’Educació, Patricia Higueras; i el regidor d’Urbanisme, Isidre Bautista; han fet una visita d’obres per copsar l’estat dels treballs de construcció de la nova Escola Bressol Municipal Petit Mamut. L’equipament ja es troba pràcticament enllestit i es preveu que les classes puguin començar després de la Setmana Santa, si la Generalitat dona el seu vist-i-plau.

Miguel Comino ha explicat: “La ciutat comptarà amb un equipament educatiu de primer nivell, les famílies gaudiran d’una escola bressol municipal moderna, sostenible, accessible i plenament integrada al barri de Vila Vella. Estem desitjosos d’estrenar-la i que doni servei al veïnat”.

Projecte singular

L’Escola Bressol Municipal Petit Mamut és un edifici pioner al municipi i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, perquè està construït amb fusta d’avet prefabricada (estructura, façanes, forjats i coberta). La planta baixa està revestida en pedra, material que s’integra perfectament al nucli antic i que presenta unes característiques de durabilitat necessàries per a tot equipament. La façana de la planta primera està acabada en fusta, com l’interior de l’edifici, la qual cosa confereix calidesa tenint en compte que es tracta d’un equipament per a nadons. D’altra banda és un edifici sostenible energèticament, atès que s’autoabastirà a través de plaques fotovoltaiques del consum elèctric que necessitarà.

Tindrà dos accessos: pel carrer de Mossèn Josep Duran hi accediran les famílies i els infants, i pel carrer de Barcelona hi accediran els subministraments i alhora serà la porta d’emergència. Aquest accés recuperarà un antic arc de pedra d’uns 200 anys d’antiguitat que es trobava a l’interior de l’edifici de Ca la Manela, que s’ha restaurat i recuperat a la façana del nou edifici com a recordatori del que hi havia.

Disposarà de tres aules, i una quarta polivalent que es pot posar en funcionament si creix la demanda. Tanmateix comptarà amb cuina pròpia (l’escola bressol actual funciona amb servei de càtering). I com a novetat, també disposarà d’una aula multisensorial que serà tota una experiència pels més petits. El mobiliari interior serà de fusta. Podeu consultar tots els detalls del projecte aquí

Posted in Educació