Sant Vicenç dels Horts es manté amb dades de seguretat per sota dels nivells prepandèmia

  • La Junta de Seguretat Local, la reunió entre el consistori i els cossos de seguretat que operen al municipi, posa de manifest la bona feina de la Policia Local i el bon vincle amb els Mossos d’Esquadra i altres organismes

 

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va presidir el dilluns 10 d’octubre la Junta de Seguretat Local, on es va parlar de la situació de la seguretat al municipi. En la reunió es va assenyalar que les dades es mantenen per sota dels nivells que hi havia abans de la pandèmia, el període amb el qual s’han de comparar les dades actuals atès que el confinament de l’any 2020 va suposar una aturada social i econòmica i, de facto, una baixada extraordinària dels fets delictius.

Així, segons l’informe dels Mossos d’Esquadra, a Sant Vicenç dels Horts es van produir entre gener i agost un total de 943 fets delictius (-0,4% respecte els mateixos mesos de l’any 2019); dels quals destaca que es van resoldre el 37% (una millora significativa de l’índex), i es van produir un 14% més de detencions. Pel que fa als robatoris amb força, han disminuït un 35%, sobretot els delictes a interior de domicili i de vehicles; però augmenten els robatoris a establiments i empreses.

Per la seva banda, la Policia Local també ha presentat dades que posen en valor la bona feina que està aconseguint el cos en els darrers anys. Aquest any han augmentat els serveis un 6% (respecte el 2021), sobretot pel que fa a serveis planificats (com ara patrullatges, control dels accessos als centres escolars, controls de trànsit, etc.). La recuperació de la vida social i cultural ha fet que les intervencions del cos també hagin virat cap als dispositius de vigilància durant esdeveniments a la via pública, com ara la Festa Major, la Setmana Santa o les activitats de l’Estiu de Cultura.

L’alcalde, Miguel Comino, ha felicitat la bona tasca feta per tots els cossos i ha demanat un esforç per millorar les dades: “La professionalitat i les sinergies creades entre administracions són clau per oferir el millor servei a la ciutadania; seguim treballant en aquest sentit i perquè Sant Vicenç dels Horts continuï sent una ciutat segura”, ha manifestat. Recordem que en aquesta reunió periòdica hi participen representants de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts, dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, dels Bombers de la Generalitat, els Bombers Voluntaris de Sant Vicenç dels Horts, dels Agents Rurals i de Protecció Civil.

Reforç de la Policia Local

Per part de l’Ajuntament s’ha informat a la Junta que properament es completarà la plantilla de la Policia Local, complint així un dels objectius estratègics del mandat. La Policia Local de Sant Vicenç dels Horts compta des de fa unes setmanes amb 6 nous agents, que acaben de superar la formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. A més d’aquestes incorporacions, properament es convocaran tres places més. Això facilitarà la posada en marxa de la nova Unitat de Proximitat, un projecte per fer més present la Policia Local en el dia a dia de la ciutadania, les entitats i els comerços, sobretot en tasques de prevenció i de patrullatge a peu.

 

Posted in Salut i seguretat