Sant Vicenç dels Horts fa balanç de l’impacte de la Covid i de les mesures preses per reactivar la ciutat

  • El Pacte de Ciutat per la reconstrucció social i la reactivació econòmica compleix properament un any, i els signants de l’acord s’han reunit de nou per fer-ne seguiment i proposar noves accions

L’auditori del Molí dels Frares ha estat de nou l’escenari de la suma d’esforços per superar la crisi sanitària i econòmica. Avui s’hi ha reunit diverses persones implicades en el Pacte de Ciutat per la reconstrucció social i la reactivació econòmica, que es va signar l’estiu passat, per fer-ne seguiment i actualitzar les necessitats i propostes que s’hi recullen.

El document, consensuat entre representants de les esferes social, política i econòmica de la ciutat, ha esdevingut un full de ruta amb més de 100 actuacions i un doble objectiu: d’una banda, acompanyar les persones que poden quedar en situació de major vulnerabilitat i, de l’altra, afavorir la reactivació i la transformació de l’economia. El Pacte de Ciutat l’ha impulsat el Govern Municipal i compta amb el suport de diversos grups municipals (PSC-Sant Vicenç en Positiu, Ciutadans i Sant Vicenç En Comú – Podem), PIMEC, Unió de Botiguers, Sant Vicenç Suma, Unió d’Empreses, AEBALL, CCOO, UGT, els Salesians, Fundació Maria Auxiliadora, Fundació Bayt al-Thaqafa, Casal Infantil i Juvenil El Quijote i Centre Diari Sant Josep. Podeu llegir-lo aquí

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , ha agraït la participació i la implicació dels diversos sectors vicentins “ per construir una aliança i remar plegats per superar aquesta crisi ”, i ha afirmat: “ Ens ha tocat viure una realitat de les més complicades possible, però ens n’hem sortit gràcies a la voluntat de sumar i treballar unides i units ”. “ Aquest esperit ”, ha continuat el batlle, “ és la manera de treballar amb el que el Govern se sent més còmode i és més d’acord amb els seus valors; ens trobareu sempre al vostre costat per construir projectes que millorin la qualitat de vida de les persones ”.

Nou objectiu: consolidar la reactivació

Després de mesos d’incertesa per l’evolució de la pandèmia i les mesures per contenir-la, el context actual permet augurar un segon semestre de l’any de recuperació progressiva de la normalitat. D’aquesta manera, les mesures preses fins ara i recollides en el Pacte han ajudat a les persones i a les empreses a aguantar el cop i poder fer front a aquesta etapa anhelada amb més fortalesa. Així, l’objectiu pels propers mesos és donar el suport final fins a la plena normalització de la vida social i la represa de la totalitat de les dinàmiques econòmiques a la ciutat. Això es durà a terme gràcies al romanent municipal , que es dedicarà a aquests objectius.

Els fruits de la planificació

Durant tots els mesos que la majoria d’activitats han estat aturades o en suspens per motius sanitaris, el Govern Municipal ha estat treballant amb mirada estratègica per, quan millorés la situació, dur a terme diversos projectes per afavorir la reactivació de la ciutat. D’aquesta manera, per exemple s’ha presentat el Pla de Sostenibilitat Ambiental , que transformarà diversos espais de la ciutat per afavorir la mobilitat, l’eficiència energètica i la salut pública; s’han aprovat plans estratègics com el Pla director de l’Agenda 2030 o el Pla director d’Habitatge ; o s’ha encarat la recta final per la posada en marxa de diversos equipaments comunitaris, com és el cas dels centres cívics Virgínia Amposta i la Guàrdia .

Posted in Economia, Serveis socials