Sant Vicenç dels Horts fa servir aigua regenerada no potable per netejar carrers, contenidors i clavegueram

  • El consistori agraeix a la ciutadania la seva col·laboració i implicació en el compliment de les restriccions d’aigua a causa de la sequera.

Sant Vicenç dels Horts continua en situació d’excepcionalitat a causa de la sequera que afecta a tot el país. És per aquest motiu que, en compliment de la normativa establerta per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament també ha adaptat la seva gestió de l’aigua per reduir-ne el consum.

En aquest sentit, Sant Vicenç dels Horts fa servir aigua regenerada per netejar carrers, contenidors i clavegueram des d’aquest estiu, de seguida que es va rebre l’autorització de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per comptar amb aquest subministrament. L’aigua regenerada no potable que es fa servir prové dels hidrants de l’Estació de regeneració d’aigua del Prat i es trasllada a Sant Vicenç dels Horts en camió cisterna. És previst mantenir l’ús d’aigua regenerada no potable per a la neteja mentre duri la sequera i respectant les restriccions vigents.

La regidora de Medi Ambient, Mireia Vergés, posa en valor aquesta mesura i explica que “les administracions públiques han de ser les primeres a donar exemple i contribuir amb accions concretes a minimitzar els efectes d’aquesta sequera generalitzada que ens afecta a totes i tots”. Vergés afegeix: “Vull agrair a tota la ciutadania els esforços que està fent i recordar que des de l’Ajuntament continuarem desplegant, com hem fet des del primer dia, totes les mesures que siguin necessàries per racionalitzar i reduir al màxim el consum d’aigua a la ciutat”.

Plantes adaptades al clima

Pel que fa al reg d’arbres i arbustos, es manté el reg imprescindible per a la supervivència de les plantes pel sistema de gota a gota, d’acord amb la normativa que regula la fase d’excepcionalitat de la sequera. D’altra banda, l’Ajuntament treballa per habilitar el dipòsit d’aigua freàtica de l’antiga mina de La Guàrdia, per poder disposar d’aquesta aigua pel reg en cas que la sequera s’agreugi.

La majoria d’arbres i arbustos que hi ha als carrers de Sant Vicenç dels Horts són de clima mediterrani o hi estan adaptats, de manera que han pogut sobreviure a l’estiu amb un reg mínim.

Tota la informació, normativa i restriccions sobre l’estat de sequera es poden consultar en aquest enllaç.

Posted in Medi ambient