Sant Vicenç dels Horts manté els fets delictius a nivells inferiors al 2019

  • La Junta de Seguretat Local va posar en valor la feina de prevenció i la coordinació entre tots els cossos de seguretat que operen a la ciutat

L’anàlisi de l’estat de la seguretat ciutadana a Sant Vicenç dels Horts constata que les dades són molt bones, i que la ciutat és segura. Així es va posar en comú a la Junta de Seguretat Local, la reunió estratègica bianual entre el consistori i totes les forces i cossos de seguretat que operen a la ciutat. A més, es va destacar les accions de prevenció de la delinqüència, i també la feina de coordinació entre tots els cossos.

Concretament, les infraccions penals a Sant Vicenç dels Horts estan actualment per sota d’abans de la pandèmia: en el període comprès entre l’abril del 2021 i el març del 2022 s’han produït 1.330 infraccions penals (-3%) i a més s’han reduït significativament a 153 els robatoris amb força en tot un any (-34,9%). La comparació és amb el període d’abril de 2019 i març de 2020.

En aquest mandat no només hem recuperat les Juntes de Seguretat Local, sinó que també hem fet un esforç per millorar tots els mecanismes i recursos. I estem obtenint resultats”, explica l’alcalde, Miguel Comino. “Vull destacar la tasca, en especial, de la Policia Local amb totes les accions ordinàries i extraordinàries que porten fent en un mandat molt complicat”, ha afegit.

Controls conjunts

També es va posar en comú que la Policia Local i el cos de Mossos d’Esquadra han anat intensificant els controls conjunts en punts estratègics, com ara accessos a la població i estacions del carrilet. La policia autonòmica ha intensificat els patrullatges als polígons industrials i a les zones comercials més actives, com ara Can Ros, el mercat municipal dels dijous i els supermercats. A més, la Policia Local fa vigilàncies preventives a zones comercials, centres escolars, entorns d’entitats bancàries, parcs i places, etc.

En la reunió, a més de l’alcalde hi ha assistit Carlos Prieto, subdelegat del govern d’Espanya a Barcelona; i representants de la delegació territorial de la Generalitat a Barcelona, de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts, dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, dels Bombers de la Generalitat, els Bombers Voluntaris de Sant Vicenç dels Horts, dels Agents Rurals i de Protecció Civil.

Posted in Salut i seguretat