subvencions per a empreses

Nova convocatòria de subvencions per a empreses, comerços, personal autònom i sector agrícola

  • El proper dijous, 30 de març, es podran conèixer tots els detalls de les ajudes en una jornada al Molí dels Frares, on també es presentarà l’espai de co-treball ‘El Molí Coworking’
  • L’Ajuntament impulsa l’economia local fomentant la contractació del veïnat, la digitalització, la millora dels establiments comercials, les noves altes al règim d’autònoms i la nova pagesia

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha convocat un any més les subvencions municipals per a empreses, comerços, personal autònom i sector agrícola. L’objectiu d’aquests ajuts és estimular l’ocupació i l’activitat econòmica al municipi, en un context de dificultats derivades de la inflació i de les restes de l’aturada provocada per la pandèmia de la Covid-19. L’Ajuntament ha organitzat una sessió informativa el proper dijous, 30 de març, al Molí dels Frares (plaça del Molí, 1), de 13.45 h a 15 h. Abans, d’11.30 a 13.30 h, hi haurà una jornada de portes obertes a l’espai de co-treball ‘El Molí Coworking’, un servei que ofereix despatxos al teixit empresarial i que servirà per posar en contacte moltes empreses fomentant la creativitat i la relació entre elles.

Els ajuts tenen com a objectiu la contractació de persones desocupades de Sant Vicenç dels Horts; la millora dels establiments comercials i de serveis establerts a la ciutat; el suport a les persones professionals de l’agricultura i augmentar la disponibilitat de les terres; i persones que posin en marxa una activitat econòmica com a autònomes.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, ha afirmat: “Més enllà d’ajudar en el moment actual, aquestes subvencions també busquen aplanar el camí de les empreses cap al futur. Per això, hi ha previstos ajuts complementaris per treballar en dos reptes comuns a tots els sectors: la digitalització i la sostenibilitat”. El regidor ha afegit més detalls sobre els altres àmbits que es contemplen: “Pel que fa al foment de l’ocupació, les subvencions reforcen la creació de llocs de treball de qualitat i la contractació de col·lectius que concentren l’atur estructural del municipi: dones, joves i persones en situació d’atur de llarga durada”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts reforça el seu compromís amb l’activitat empresarial de la ciutat, amb un pressupost inicial de 244.000 euros. Una novetat important d’enguany és la nova línia de subvencions específica per impulsar el comerç al barri de Vila Vella, amb ajuts de fins a 4.000 euros per a cada sol·licitant.

Quines subvencions hi ha?

Les característiques generals de cada línia de subvencions són les següents:

  • Per a l’ocupació. Subvenció per a totes les empreses de qualsevol municipi que contractin persones desocupades de Sant Vicenç dels Horts per un període mínim de 12 mesos ininterromput. Hi ha 1 ajut bàsic i 4 ajuts addicionals, que poden sumar fins a 7.500 € per contractació.
  • Per a l’empresa. Subvenció per a totes les empreses dels polígons industrials de Sant Vicenç dels Horts que realitzin projectes de transformació digital, així com l’elaboració de diagnosis i l’execució de projectes destinats a millorar l’eficiència energètica.
  • Per al comerç. Subvenció per a tots els establiments comercials de Sant Vicenç dels Horts que realitzin noves obertures i/o realitzin despeses per a la modernització i digitalització de l’activitat.
  • Per a l’activitat agrícola. Subvencions per a totes les explotacions agràries professionals de Sant Vicenç dels Horts que realitzin accions d’ampliació, modernització, innovació i digitalització.
  • Per a persones emprenedores. Subvencions per a totes les persones de Sant Vicenç dels Horts que s’estableixin com a autònomes per posar en marxa una activitat econòmica.

Com presentar les sol·licituds?

Per optar a les subvencions cal presentar les sol·licituds a través de les següents vies:

Telemàticament, a la seu electrònica del web municipal (https://www.svh.cat/ajuntament-seu-electronica/)

Presencial amb cita prèvia, al SIAE (Servei d’Informació i d’Atenció a l’Empresa) que es troba a Can Comamala. L’horari és de 9 a 14 h i el telèfon és 900 111 656.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb la regidoria d’Ocupació i Empresa, al telèfon 93 680 71 00 o a l’adreça electrònica promocioeconomica@svh.cat

 

Posted in Ocupació i empresa