Setmana Santa 2023

Setmana Santa 2023

Parlar de Setmana Santa a Catalunya és parlar de Sant Vicenç dels Horts, ja que comptem amb una Setmana Santa única i diversa, que sorprèn i emociona visitants d’arreu.

La Processó del Silenci és una de les més antigues i reconegudes de Catalunya. Els seus orígens es remunten al segle XVI: tot apunta que va néixer pels volts de 1587, arran la representació de l’Auto Sacramental. En conseqüència, la nostra ciutat és bressol de dues de les manifestacions culturals més antigues que perviuen a Catalunya.

Fruit de la vitalitat cívica i cultural de Sant Vicenç dels Horts, fa 25 anys va néixer la processó de Dijous Sant. Any rere any, saeta a saeta, s’ha convertit en un fenomen cultural únic al nostre entorn, gràcies a la il·lusió d’un grup de vicentins i vicentines d’ascendència andalusa que mantenen viva una herència cultural enriquidora.

És així, amb la feina conjunta del Cos de Portants del Sant Crist i de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad, que la diversitat ha esdevingut un valor afegit de la Setmana Santa vicentina, amb una identitat integradora i rica que la fa única a Catalunya.
Gaudiu de la Passió per Setmana Santa que s’escampa per Sant Vicenç dels Horts amb varietat de propostes: a més de les processons i l’Auto Sacramental, també les desfilades d’armats i vestals, el concert de bandes, els trasllats de passos o el via crucis, entre d’altres. Totes i tots nosaltres formem part d’aquest batec.

 

Consulta el programa d’activitats

Posted in Cultura