Subvencions per pagar l’IBI

Suport a mig miler de famílies per fer front al pagament dels impostos municipals

  • L’Ajuntament ha atorgat 126.596,14 euros en subvencions per pagar l’IBI, la taxa d’escombraries o la plusvàlua municipal

Atenent l’actual conjuntura econòmica i social, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va decidir donar suport als col·lectius més vulnerables obrint una convocatòria de subvencions destinada al pagament de l’IBI (Impost de Béns Immobles), la taxa de residus urbans (taxa d’escombraries), i l’IIVTNU (Impost d’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, altrament conegut com a plusvàlua municipal). Després de resoldre’s, finalment s’han atorgat 576 ajudes a famílies amb escassa capacitat econòmica, per valor de 126.596,14 euros.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha afirmat: “El govern municipal sempre ha tingut clar que la societat no avança si no tenim cura de tothom, no s’ha de deixar ningú enrere”. I ha afegit: “Aquesta és una més de les múltiples convocatòries d’ajudes i subvencions que hem fet durant el mandat, perquè la sensibilitat social és una de les característiques d’aquest govern”.

Les ajudes constaven d’entre un 40 i un 50% de la quota de l’IBI i de la taxa de residus, i d’un 100% de l’IIVTNU. Les persones sol·licitants havien d’estar empadronades al municipi i complir diversos requisits de nivell d’ingressos anuals, atenent també circumstàncies personals i les persones que conformaven la unitat familiar.

Posted in Serveis socials