Activitat a l’aula «Coneix millor l’aigua!»

Descripció

L’activitat a l’aula “Coneix millor l’aigua!” pretén donar a conèixer el cicle de l’aigua tot vinculant el cicle natural amb el cicle urbà de l’aigua, i la relació d’aquest amb la gestió que realitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’activitat, a partir d’una dinàmica, realitza la simulació del cicle de l’aigua des de la seva captació al medi fins el seu retorn, posterior al procés de depuració. Es posa de relleu la depuració a partir de la realització d’un experiment, i fent èmfasi en la necessitat de retornar l’aigua usada en el cicle urbà en bones condicions al medi. Per últim, també reforça els hàbits sostenibles i les bones pràctiques en relació a l’ús de l’aigua.

Alumnat de cicle inicial, cicle mitjà i superior de primària, ESO i adults (grups d’entre 10 i 30 persones aproximadament).

Els grups a partir del cicle superior de primària només poden realitzar l’activitat com a preparació per a la realització d’una visita.

Els grups de cicle inicial i mitjà de primària poden realitzar l’activitat sense realitzar la visita

Objectius

  1. Comprendre el cicle natural de l’aigua i la seva relació amb el cicle urbà.
  2. Contextualitzar l’Àrea Metropolitana de Barcelona en relació al cicle de l’aigua.
  3. Promoure la conscienciació del valor econòmic i ambiental de l’aigua, així com de la importància de retornar-la al medi en un estat adequat.
  4. Consolidar alguns hàbits sostenibles en relació a l’ús de l’aigua.

Calendari i Horari

Matí o tarda, a concertar, de dilluns a dissabte, al llarg de tot el curs escolar.

Lloc

La xerrada es farà en qualsevol aula del centre educatiu que disposi d’un canó projector de PowerPoint, amb ordinador connectat, projector i pantalla.

El centre també assignarà un adult com a responsable del grup, que hi serà present durant l’activitat.