Descoberta de nous llibres a la biblioteca municipal Les Voltes

Descripció

Visita a l’àrea infantil

Explicació del funcionament de la Biblioteca amb presentació en un Power Point, inclourà un recorregut per les prestatgeries de coneixement. Recomanarem lectures tant d’imaginació, coneixement i còmic.

Explicació del funcionament i normes d’ús del Servei d’Internet i+, la Wi-fi i el servei d’impressió

Temps de lectura. Es proporcionen documents per consultar a la sala. Alguns d’ells es compartiran amb el grup abans de la finalització de la visita.

Una setmana abans de la visita s’envia un correu electrònic recordatori a les escoles.

Objectius

  1. Donar a conèixer el funcionament dels diversos serveis de la Biblioteca i el tipus de documents que ofereix als usuaris, en paper i en altres formats (DVD i digital).
  2. Fomentar l’autonomia dels usuaris explicant-los conceptes bàsics de codificació bibliotecària per a la localització dels materials. Introducció al funcionament del catàleg Aladí, cerques bàsiques.
  3. Fomentar l’ús de la biblioteca entre els alumnes com a recurs lúdic i educatiu, afavorint també el gust per la lectura i posant en pràctica la seva habilitat com a prescriptors de llibres.
  4. Conèixer i conscienciar els visitants sobre el comportament correcte a la biblioteca.
  5. Analitzar l’estructura i els diversos continguts de dos recursos d’informació i comunicació a Internet de què disposa la Biblioteca: el bloc infantil (http://bibliovoltes.blogspot.com) i el portal Gènius.(genius.diba.cat)

Calendari i Horari

Un cop s’hagin formalitzat les inscripcions i durant la 1a setmana d’octubre es pactarà el calendari amb cadascuna de les escoles.

Lloc

L’activitat es farà a la Biblioteca  Municipal Les Voltes.

C/Nou, 1-9 08629 Sant Vicenç dels Horts.