El mamut no fa por

Descripció

Activitat de presentació i descoberta del Mamut Vènux, la bèstia de foc de la colla de Diables de Sant Vicenç dels Horts. Se’ls explica la història i coses diverses referents a la bèstia i als personatges que els acompanyen, mentre els nens van fent preguntes. S’ensenya com es munta i com es mou el Mamut, i els nens i les nenes poden posar-s’hi dins.

Es presenta la figura del diable que acompanya el Mamut en totes les seves sortides i s’explica la funció que té.

Hi ha disponible la proposta didàctica elaborada per a les activitats del mamut Vènux i els diables a www.reporteducacio.cat, per fer un treball abans, durant i després de l’activitat. La proposta conté un gran nombre d’activitats per a cada nivell proposat i una guia didàctica per als mestres.

Objectius

  1. Donar a conèixer i apropar els alumnes de les escoles a grups i manifestacions culturals locals i potenciar-ne la vinculació amb les festes tradicionals.
  2. Fomentar les nostres tradicions com a vehicle de comunicació i interrelació entre l’escola i la ciutat.
  3. Afavorir la presa de contacte del nen amb la figura del Mamut per tal d’evitar o eliminar les possibles pors que aquesta figura genera entre els més petits.
  4. Treballar a l’aula mitjançant diferents activitats la figura del Mamut Vènux d’una manera global i transversal per assolir les capacitats i competències bàsiques del currículum.

Calendari i Horari

Les unitats didàctiques estan pensades per dur-les a terme uns dies abans d’assistir a la tradicional activitat del Mamut no em fa por, abans de la Festa Major.

Lloc

Pista polivalent Francesc Macià