En Vènux, els diables i el correfoc

Descripció

Es presenta el Mamut Vènux i la figura del diable que acompanya el Mamut en totes les seves sortides i s’explica la funció que té. Se’ls explica la història i coses diverses referents a la bèstia i als personatges que els acompanyen.

Es prepara una cercavila, amb l’acompanyament de diables, en què participaran els alumnes. Els petards i el ball del Mamut es faran en una zona acotada i separada del lloc destinat als alumnes. Es recomana l’ús de roba còmode de cotó, gorra, mocador i calçat adient, si es vol participar en el petit correfoc.

Hi ha disponible la proposta didàctica elaborada per a les activitats del Mamut Vènux i els diables a www.reporteducacio.cat, per fer un treball abans, durant i després de l’activitat. La proposta conté un gran nombre d’activitats per a cada nivell proposat i una guia didàctica per als mestres.

Objectius

  1. Donar a conèixer i apropar els alumnes de les escoles a grups i manifestacions culturals locals i potenciar-ne la vinculació amb les festes tradicionals.
  2. Fomentar les nostres tradicions com a vehicle de comunicació i interrelació entre l’escola i la ciutat.
  3. Treballar a l’aula mitjançant diferents activitats la figura del Mamut Vènux d’una manera global i transversal per assolir les capacitats i competències bàsiques del currículum.

Calendari i Horari

Data del mes gener pendent de confirmar, abans de la Festa Major.

Les unitats didàctiques estan pensades per dur-les a terme uns dies abans d’assistir a la tradicional activitat del Mamut no em fa por.

Lloc

Pista polivalent Francesc Macià