La violència a les xarxes

Descripció

Taller en el qual s’analitza l’ús que es fa de les xarxes socials, els pros (com la possibilitat de relacionar-nos amb persones més enllà de les distàncies físiques) i els riscos (anonimat), la responsabilitat per a un bon ús de les mateixes i un espai de reflexió i debat potenciant una comunicació basada en el respecte, les cures, la no-violència i l’assertivitat.

De forma didàctica i participativa es treballaran conceptes relacionats amb els riscos que hi ha i les violències de les quals es pot ser víctima a través de les xarxes socials. Mitjançant l’abordatge de conceptes com: sexpreading, ciberassetjament, catfishing, ghosting i trolling.

En la sessió es treballarà el concepte de “sexpreading”, diferenciant-lo del “sexting”; facilitant estratègies i recursos per la prevenció i l’abordatge d’aquest tipus de violència, i per promoure la conscienciació del fet que aquestes pràctiques fomenten una cultura social d’hostilitat i de manca de llibertat.

Objectius

  1. Potenciar dinàmiques de protecció en l’ús de les XXSS
  2. Promoure un ús de les XXSS responsable i respectuós
  3. Aprendre la diferència entre: pràctiques sexuals (Sèxting) vs. delictes: important posar el focus en les persones agressores, mai en la víctima, Conceptes com: sexspreading, ciberassetjament, catfishing, ghosting i trolling
  4. Potenciar la comunicació fluida amb les companyes basada en el respecte, la cura dels altres, la comunicació no-violenta i l’assertivitat.
  5. Compartir estratègies de canvi dirigides a l’equitat de gènere.
  6. Dotar d’eines per fer front a casos d’assetjament a través de les xarxes socials, què pots fer i a on pots dirigir-te

Lloc

Centre Educatiu.