Laboratori d’Art i Identitat

Descripció

Activitat de caire artístic on es treballa tant amb dinàmiques vinculades a l’art i la creativitat com amb eines d’apoderament personal i col·lectiu.

El Laboratori d’Art i identitat permet crear un espai de confiança, divers, que promogui el creixement personal i l’apoderament a través de la creativitat, entenent l’art com una dimensió bàsica de la persona i de la vida en comunitat. L’objectiu és aconseguir que els joves reflexionin, debatin i expressin les seves inquietuds a través de diferents propostes i dinàmiques artístiques.

La sessió està dissenyada amb una dinàmica artística que permet treballar la identitat individual conjuntament amb el col·lectiu: “Cartografies de l’Invisible”. Amb aquesta dinàmica els joves reflexionaran sobre qüestions com la presència, les emocions, el cos i el llenguatge en l’individual i en el grup.

“Cartografies de l’Invisible”. En aquesta sessió descobrirem els nostres cossos com un mapa i ens dirigirem a veure-ho a través d’una acció creativa relacionada amb la línia, el color, la taca, la paraula i el dibuix. Amb aquestes eines  el nostre cos reflectirà el mapa que habitem i, des d’aquest lloc, farem una lectura pròpia d’allò que succeeix dins i fora del nostre mapa, de les diferències i les similituds entre el nostre mapa i els mapes del grup, perquè des de l’individual podem comprendre el mapa col·lectiu i des del col·lectiu el nostre mapa individual.

Objectius

  • Treballar el reconeixement i el reforçament de la identitat individual i la identitat col·lectiva per l’apoderament dels joves mitjançant habilitats creatives i personals per al futur.

Calendari i Horari

1 sessió de dos hores en horari de matí.

Lloc

A l’aula de la classe, a la Sala Polivalent del Centre Cívic o al Menjador del Centre Socio-educatiu el Rocío. (a definir segons horari, data i nombre de joves)