L’Agus i la Tina revolucionen la biblioteca

Descripció

  • Explicació del funcionament de la Biblioteca amb presentació en un Power Point, inclourà un recorregut per les prestatgeries de coneixement i imaginació posant èmfasi als elements de senyalització. Es mostrarà una selecció de documents de diverses tipologies.
  • Presentació detallada del Gènius i del bloc infantil BiblioVoltes. S’explicarà l’estructura i on es troben els recursos per a jugar i per a informar-se, també per interactuar amb el carnet de biblioteca. Breu menció de l’Espai personal.
  • Visita a l’àrea infantil.
  • Temps de lectura. Es proporcionen documents per consultar a la sala. Alguns d’ells es compartiran amb el grup abans de la finalització de la visita
  • Una setmana abans de la visita s’envia un correu electrònic recordatori a les escoles.

Objectius

  1. Donar a conèixer el funcionament de la Biblioteca i el tipus de documents que ofereixen als usuaris.
  2. Fomentar l’autonomia dels usuaris explicant-los eines amb les que poden ser autosuficients en la recerca d’informació.
  3. Fomentar l’ús de la biblioteca entre els alumnes com a recurs lúdic i educatiu, afavorint també el gust per la lectura.
  4. Conèixer i conscienciar els visitants sobre el comportament correcte a la biblioteca.
  5. Analitzar l’estructura i els diversos continguts de dos recursos d’informació i comunicació a Internet de què disposa la Biblioteca: el bloc infantil (http://bibliovoltes.blogspot.com) i el portal Gènius.(genius.diba.cat)

Calendari i Horari

Un cop s’hagin formalitzat les inscripcions i durant la 1a setmana d’octubre es pactarà el calendari amb cadascuna de les escoles.

Lloc

L’activitat es farà a la Biblioteca  Municipal Les Voltes.

c/Nou, 1-9 08629 Sant Vicenç dels Horts