Ajuntament i els diferents cossos d’emergència celebren una reunió de coordinació amb motiu de la revetlla de Sant Joan

  • Els diferents col·lectius col·laboraran estretament per evitar situacions de risc i vetllaran perquè la ciutadania gaudeixi d’una nit tranquil·la

Avui divendres, 21 de juny, ha tingut lloc la reunió de coordinació d’emergències amb motiu de la revetlla de Sant Joan 2024, amb la participació dels cossos operatius i els voluntaris de Sant Vicenç dels Horts, i amb l’assistència de l’alcalde, Miguel Comino, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Maria Peláez. Durant la trobada s’ha constatat el bon enteniment entre els diferents col·lectius implicats que, una vegada més, col·laboraran estretament durant la revetlla per evitar situacions de risc col·lectiu, i vetllaran perquè la ciutadania gaudeixi d’una revetlla tranquil·la.

La regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Maria Peláez, ha fet una crida a gaudir amb seguretat de la revetlla de Sant Joan, tenint en compte els perills i riscos que comporten la festa: “És crucial complir  amb les mesures de seguretat adequades. També que fem tot el possible per evitar accidents com cremades, ferides per petards, o conduir sota els efectes de l’alcohol”. I ha afegit: “Agraïm la tasca de la Policia Local, de Protecció Civil de l’Ajuntament, de Bombers i de tot el personal voluntari que vetllarà per la seguretat dels vicentins i les vicentines”.

Dispositiu de seguretat ciutadana

La Policia Local reforçarà el dispositiu de seguretat ciutadana durant la nit per donar un servei adequat al municipi per les diferents revetlles que es tenen previstes, i ampliarà el servei d’atenció telefònica per respondre a les incidències amb major agilitat. El dispositiu policial s’allargarà durant la matinada del dia 24 i s’establiran controls d’alcoholèmia i drogues de forma coordinada amb la Policia Local de Santa Coloma de Cervellò i Mossos d’Esquadra. El voluntariat de Protecció Civil han intensificat les tasques de conscienciació i sensibilització, en col·laboració amb les agents cíviques de l’Ajuntament, durant els dies previs a la revetlla. 

Per a la nit de Sant Joan, Sant Vicenç dels Horts també comptarà amb bombers de la Generalitat del Parc de Sant Feliu i de Sant Vicenç. A més, els voluntaris de l’ADF Puig Vicenç – secció Sant Vicenç dels Horts, recolzaran els bombers si cal fer una primera intervenció davant el risc d’incendi forestal. 

El Departament de Protecció Civil Municipal recorda que està prohibit llençar pirotècnia a menys de 500 metres de la massa forestal del municipi, i que no hi ha cap foguera autoritzada. També subratlla la importància de comprar pirotècnia en establiments habilitats, seguir les instruccions d’ús dels coets i petards, no llençar pirotècnia en espais amb concentracions de persones, i finalment, davant qualsevol situació d’emergència, cal trucar al 112. Consulta els principals consells d’autoprotecció i seguretat per evitar incendis i altres accidents durant la festa.

Revetlla a la plaça de Narcís Lunes

Sant Vicenç dels Horts es prepara per celebrar la nit de Sant Joan amb una gran festa, que tindrà lloc el diumenge 23 de juny a la plaça de Narcís Lunes. Aquesta celebració, emmarcada dins del cicle Estiu de Cultura, començarà a les 23.30 h amb un concert a càrrec del grup de versions La Loca Histeria, coneguts per la seva energia i variat repertori. Després del concert, a la 1.45 h, la festa continuarà amb una sessió DJ, que mantindrà l’ambient festiu fins ben entrada la matinada. L’esdeveniment està previst que finalitzi a les 4 h amb el Fi de festa i la recollida.

Posted in Salut i seguretat