L’atur es redueix un 17% a Sant Vicenç dels Horts els darrer tres anys

  • És el quart municipi del Baix Llobregat on es recullen millors dades entre l’octubre del 2019 i l’octubre de 2022

L’Observatori del Baix Llobregat ha publicat el darrer informe de seguiment del mercat de treball a la comarca, que recull bones dades referents al nostre municipi. Des d’octubre de 2019 fins a l’octubre de 2022 Sant Vicenç dels Horts esdevé el quart municipi que més ha reduït percentualment l’atur, amb una reducció del 17,4%. La mitjana de reducció de l’atur de la comarca durant aquest període ha estat del 10,5% i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un 10,8%.

Això ha propiciat que el municipi surti, des de fa anys, de la cua dels municipis del Baix Llobregat amb més atur. No només això, sinó que també s’ha registrat un creixement en el nombre de personal autònomes (un 0,7%) en aquest mateix període, per sobre de la mitjana de la comarca (0,3%).

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, s’ha felicitat d’aquestes dades: “Hem destinat i continuarem destinant tots els esforços i recursos necessaris per aprofundir els serveis de foment de l’ocupació. A més comptem amb grans professionals que des del Molí dels Frares donen suport al veïnat, empreses i entitats del sector econòmic per dinamitzar la ciutat”.

Programes de suport com el Treballa’t; dispositius posats en marxa durant el període de COVID-19 com ara el reforç en les entrevistes per formar part de la Xarxa Xaloc; i les subvencions a les activitats econòmiques; han permès que l’atur es reduís a un ritme més elevat a Sant Vicenç dels Horts. Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Servei Local d’Ocupació.

 

 

Posted in Ocupació i empresa