concentració silenciosa guerra a Ucraïna

Es convoca una concentració silenciosa amb motiu del primer aniversari de la guerra a Ucraïna

  • Serà demà divendres, 24 de febrer, a les 12 del migdia i davant del consistori
  • A la convocatòria també s’expressarà la solidaritat amb les víctimes del terratrèmol de Turquia i Síria

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts convida a tota la ciutadania a participar a una concentració silenciosa amb motiu del primer aniversari de la guerra a Ucraïna. Es tracta d’una iniciativa de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), i a diversos municipis de tot l’Estat es faran aquestes concentracions de manera simultània. La convocatòria és aquest divendres, 24 de febrer, a les 12 h davant del consistori (pl. de la Vila). La concentració també servirà per expressar la solidaritat amb les víctimes del terratrèmol de Turquia i Síria.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha animat a tots els veïns i veïnes a “mostrar la solidaritat amb la població ucraïnesa i els seus milions de desplaçats, i també per urgir el final del conflicte bèl·lic”. El batlle ha demanat “el restabliment de la pau i la legalitat democràtica internacional”. I ha afegit: “Els vicentins i les vicentines han demostrat una gran solidaritat amb els països que estan patint situacions horribles; la darrera, la catàstrofe pels sismes de Turquia i Síria. Cal agrair les iniciatives privades i de l’administració pública per ajudar a aquests països. Qualsevol ajuda, per petita que sigui, pot salvar moltes vides”.

Des del primer dia, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el conjunt de la ciutadania han donat tot el suport a les famílies afectades per la guerra. Es va organitzar una recollida de material coordinada per Sant Vicenç en Xarxa, i també es va oferir assessorament a les persones refugiades i a les famílies vicentines que volien acollir-les. D’altra banda, aquests dies empreses privades i la xarxa de suport mutu Sant Vicenç en Xarxa, coordinada per l’Ajuntament, estan recollint diners i material humanitari per ajudar la població de Turquia i de Síria afectada pels terratrèmols.

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat