El canvi de gestió de la Piscina Municipal Sant Antoni – La Blava, punt destacat del Ple de març

  • També es debatrà la proposta de resolució de PSC, Sant Vicenç en Comú-Podem i Junts x SVH de suport a una llei per millorar la vida de les persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)
  • El Ple serà avui, 21 de març, a les 18.30 h a la Casa de la Vila, i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i per Sant Vicenç TV

El punt més destacat del Ple de març serà l’aprovació inicial del canvi de gestió de la Piscina Sant Antoni La Blava, perquè la piscina d’estiu municipal, situada a l’avinguda Mas Picó s/n, passi a ser administrada de forma integral per l’Ajuntament.

El Ple municipal ordinari de març començarà aquest dijous, 21de març, a les 18.30 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV.

Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia

Suport a la llei de les persones amb ELA

Un altre dels punts destacats del Ple serà la proposta de resolució de PSC-Sant Vicenç en Positiu-Verds, Sant Vicenç en Comú-Podem i Junts x SVH en suport a la redacció, aprovació i desplegament d’una llei per millorar la qualitat de vida de les persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

La Comissió Europea denunciava que encara no s’ha assolit l’objectiu d’un nivell de vida adequat per a les persones amb discapacitat: “La participació insuficient al mercat laboral, juntament amb la protecció social deficient i les despeses addicionals relacionades amb la discapacitat, en particular les cures familiars, són els principals motius pel que les persones amb discapacitat i les seves famílies corren un risc més gran de patir pobresa econòmica”. 

La resolució presentada al Ple afegeix: “En el cas d’una malaltia neurodegenerativa tan agressiva i discapacitat com l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) aquesta és una realitat que ens interpel·la especialment, i que ens obliga a legislar per millorar, tant com sigui possible, la qualitat de vida de les persones que la pateixen i la dels seus familiars i familiars”. Per aquest motiu, els grups municipals creuen que és necessari una llei que millori “l’assistència dels malalts i familiars, com també garantir la disponibilitat de recursos”, i insten el Govern d’Espanya a la redacció, aprovació i desplegament d’aquesta llei.

Liquidació del pressupost del 2023

En la sessió plenària d’aquest dijous també s’aprovarà la liquidació de l’exercici pressupostari de 2023. Recordem que a finals de l’any passat es va aprovar el pressupost pel 2024.

S’ajorna l’Audiència Pública 

Una setmana després d’aquest Ple municipal no hi haurà Audiència Pública per coincidir amb el període de Setmana Santa.

Posted in Ple municipal