El Centre d’Estudis Comarcals reconeix l’Espai Test Agrari de Sant Vicenç dels Horts com a iniciativa d’alt valor pel Baix Llobregat

  • L’entitat ha confirmat a més que la nostra ciutat serà la seu dels premis de l’any 2024, quan se celebrarà el seu 50è aniversari

El projecte Espai Test Agrari de Sant Vicenç dels Horts ha resultat guanyador als XI premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat organitzats pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), en la categoria d’experiències ecològiques. La gala es va celebrar el 19 de novembre al Prat de Llobregat, on van assistir l’alcalde del municipi, Miguel Comino; el regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez; i el primer tester de l’Espai Test, en Marc Caralt, que van recollir el guardó.

L’Espai Test Agrari és un projecte pioner a Catalunya que facilita la incorporació de nova pagesia al sector agrari, oferint un entorn favorable per testar nous projectes i un suport integral per la seva posada en marxa. La iniciativa també promou la recuperació de terres de conreu i l’impuls de les noves tecnologies i modernització del sector agrícola.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va destacar les claus de l’èxit d’aquesta iniciativa: “Idees, entusiasme i ganes de treballar. Reivindiquem el nostre espai agrícola, el dinamitzem i busquem persones amb iniciativa que vulguin innovar, aprendre i fer un salt qualitatiu en els projectes agraris”. I va afegir: “Vull agrair públicament la tasca de totes les persones que han posat tants esforços en què aquest projecte sigui una realitat: Sant Vicenç dels Horts és una referència en la nova pagesia”.

L’Espai Test Agrari ha estat dissenyat i impulsat per dos tècnics subvencionats pel programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local del Servei d’Ocupació de Catalunya, en Carles Guirado en la fase de disseny i posada en marxa, i en Juan Martin en la fase actual d’execució. Compta amb el suport del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Unió de Pagesos, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, comparteix la seva experiència amb la xarxa RETA (Red de Espacios Tests Agrarios), per impulsar experiències d’aquest tipus a altres punts de l’estat espanyol.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, va posar en valor “el treball en xarxa entre diferents administracions i agents per fer de l’agricultura un motor econòmic; estem demostrant que a Sant Vicenç dels Horts i a tota la comarca, el sector està ben viu gràcies a l’empenta del jovent i als productes de proximitat i de qualitat”.

Sant Vicenç dels Horts, seu del 50è lliurament de premis

Durant la gala es va confirmar que Sant Vicenç dels Horts serà la seu de XIII premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, l’any 2024. Aquest fet és molt rellevant perquè serà l’any en què el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat celebrarà el seu 50è aniversari. El consistori ja està treballant per oferir a l’entitat un espai adequat i en col·laborar en tot el necessari per celebrar com cal l’efemèride.

El CECBLL una associació sense ànim de lucre nascuda l’any 1974, amb el compromís de promocionar la comarca i contribuir a cohesionar-la a través de la cultura, el coneixement i la defensa del patrimoni. Fa estudis de recerca en els àmbits cultural i socials, a més de recopilar fons bibliogràfic i la memòria democràtica de la comarca.

 

Posted in Economia, Medi ambient