Oficina Municipal d’Habitatge

L’Ajuntament crearà la Unitat de Gestió dels Desnonaments per oferir encara més suport a les famílies vulnerables

  • Es destinaran més recursos a la feina actual de l’Oficina Municipal d’Habitatge per fer seguiment dels casos i trobar alternatives habitacionals

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts consolidarà la prestació de serveis d’assessorament a persones en situació de vulnerabilitat social que es trobin en processos de desnonament o pèrdua de l’habitatge, amb especial atenció a les dones en situació de violència masclista i/o famílies monomarentals. Concretament, el consistori crearà la Unitat de Gestió dels Desnonaments, i a més d’una persona especialitzada en el treball social incorporarà properament un perfil jurídic per fer seguiment dels casos.

Fins ara els serveis municipals ja oferien acompanyament i suport a les famílies, a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge, però l’augment de casos derivats de les situacions de crisi econòmica han motivat al consistori a fer un pas més. Així, no només es consolida aquest servei sinó que s’amplia i es dota de més recursos humans. Properament es licitarà la contractació d’aquest perfil jurídic, per un termini d’un any (prorrogable per a un any més).

El nostre compromís amb què ningú és quedi enrere és ferm”, afirma la regidora d’Habitatge Social, María Peláez, qui ha afegit: “Amb un equip que complementarà els àmbits social i jurídics oferirem un molt millor servei perquè acompanyarem a les famílies en totes les fases del procés que es poden trobar: inicial, mediació, llançament i post llançament”.

La unitat dependrà de l’Oficina municipal d’Habitatge, que ja fa anys que gestiona aquest tipus de situacions. En aquests darrers dos anys s’han comunicat un total de 153 casos, dels quals 89 es troben oberts i en seguiment, i per això, es treballa coordinadament amb els departaments de Serveis Socials i de Feminisme a l’objecte de reduir al màxim el nombre de llançaments dels habitatges habituals i permanents de persones i/o famílies vulnerables. A més, el consistori té previst comptar amb 15 habitatges socials per a l’any 2023.

 

Posted in Habitatge