enquesta Dibaròmetre

La gran majoria de la població aprova la gestió municipal i es mostra satisfeta de viure al municipi

  • Es tracta de l’enquesta Dibaròmetre, una iniciativa de la Diputació de Barcelona que estudia l’estat d’opinió de la ciutadania i copsa els punts forts i a millorar del municipi

La Diputació de Barcelona ha fet arribar a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts l’actualització del Dibaròmetre, l’estudi empíric mitjançant enquestes a la població per avaluar l’estat d’opinió de les ciutadania vers el seu municipi. La gran majoria del veïnat aprova la gestió municipal (un 66% puntua entre un aprovat i un notable; i un 4% un excel·lent). A més, el 80% es considera satisfet o molt satisfet de viure a Sant Vicenç dels Horts.

Per l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, l’enquesta “és el resultat d’una feina incansable per redreçar les polítiques públiques i posar la ciutadania al centre”, i ha volgut deixar clar: “La ciutat té molts reptes i en molts aspectes cal encara millorar, però el camí traçat creiem que és el correcte i aconseguirem millorar la qualitat de vida de la gent aprofundint en els projectes engegats aquest mandat”.

La ciutadania vicentina mostra en l’enquesta la seva satisfacció amb els serveis d’enllumenat públic, la recollida d’escombraries i el transport públic. Per contra, considera que necessiten millorar l’accés a l’habitatge, l’aparcament i les oportunitats laborals. Tot i això, un 50% considera que el municipi millorarà els propers anys i valora molt positivament la construcció del Centre Cívic la Guàrdia (60%), i les actuacions a la carretera de Torrelles (60%). També hi ha un gran gruix de la població que valora molt positivament el compromís del govern municipal per revertir el canvi climàtic (45%).

Pel que fa als aspectes a millorar, la població voldria més transparència en la gestió (49%) i que s’hauria de fer encara més bona feina amb la seguretat ciutadana, el manteniment dels carrers, la gestió de la mobilitat i la neteja viària.

 

Posted in Convivència i civisme, Cultura, Educació, Gent gran, Habitatge, Igualtat, Joventut i infància, Medi ambient, Ocupació i empresa, Salut i seguretat, Serveis municipals, Serveis socials, Territori i mobilitat