L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una dona a la província de Tarragona

  • La Taula d’Igualtat convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes, per rebutjar tots els casos de violència de gènere. La pròxima concentració és demà 3 d’abril a les 19 h.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista, confirmat per la Delegació del Govern Contra la Violència de Gènere, d’una dona de 34 anys, ahir 1 d’abril, a la província de Tarragona.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha informat que el número de dones assassinades per violència de gènere l’any 2024 a Espanya és de 8. El total de feminicidis, des del 2003 fins avui, ascendeix a 1248.

La Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes, per rebutjar tots els casos de violència de gènere. La pròxima concentració és demà 3 d’abril a les 19 h.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen diferents serveis telefònics d’atenció i emergència a la seva disposició. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.
Posted in Igualtat