El Ple municipal

Més recursos per fomentar la igualtat d’oportunitats en l’àmbit educatiu

  • El Ple municipal debatrà l’aprovació d’una nova addenda amb la Generalitat per dotar de recursos econòmics diversos projectes a Sant Vicenç dels Horts
  • La sessió serà dijous 17 de novembre a les 19 h a la sala de Plens i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube)

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va signar un conveni amb el departament d’Educació de la Generalitat, que comportava una inversió de recursos econòmics anual per finançar diversos projectes. Així, el consistori vol aprovar la vuitena addenda del conveni, que comporta una dotació de 136.916 euros. Aquests es destinaran a projectes com el Pla català d’Esport a l’Escola, la Mentoria socioeducativa, els Tallers de suport i acompanyament educatiu, i a la promoció d’oportunitats educatives més enllà de l’escola. També suposa dotar-se de recursos tècnics per al reforçament del lideratge tècnic i la dinamització de l’educació en l’àmbit comunitari.

La sessió començarà a les 19 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

Adhesió a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores

També en l’àmbit educatiu, un altre dels punts del plenari serà l’adhesió a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). El consistori pretén amb aquest acord reforçar les estratègies, projectes, programes i accions que es desenvolupen en l’àmbit educatiu. L’AICE, fundada l’any 1994, és una organització sense ànim de lucre integrada per governs locals d’arreu del món compromesos amb l’educació com a eina de transformació social, que promou l’intercanvi d’idees, reflexions i bones pràctiques. Actualment, el nombre de membres adherits ascendeix a 494 ciutats de 36 països de tots els continents.

Aposta per a l’energia solar

Un altre dels temes que es debatran és l’aprovació d’un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), qui promourà la licitació, formalització i execució de la contractació d’una empresa de serveis energètics per a la instal·lació i explotació de plaques solars fotovoltaiques sobre les cobertes dels edificis i equipaments del que es titular l’Ajuntament. L’objectiu que es persegueix és arribar a la neutralitat d’emissions, fent que tots els consums energètics d’edificis municipals siguin 100% renovables a finals de la present dècada.

Audiència Pública, el 24 de novembre

Les audiències públiques se celebren a l’auditori del Molí dels Frares. La propera sessió serà dijous 24 de novembre, a les 18 h, i el veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts. Podeu consultar el Reglament de Participació Ciutadana.

A banda de la ciutadania que sol·liciti intervenir, també hi podrà haver públic fins a complir l’aforament de la sala. La sessió també es podrà seguir per Ràdio Sant Vicenç i per Sant Vicenç TV.

Posted in Ple municipal