El pressupost de 2024 supera l'aprovació inicial

El pressupost de 2024 supera l’aprovació inicial

  • L’alcalde, Miguel Comino, destaca que els comptes responen a les polítiques progressistes del govern municipal

El Ple municipal ha aprovat el pressupost de 2024 en fase inicial. Durant la sessió extraordinària celebrada el 16 de novembre, els comptes van superar el primer pas de la seva tramitació al Ple amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC i En Comú Podem) i l’abstenció dels grups de l’oposició (Junts x SVH i Vox).

Al capdavant de la regidoria d’Economia i Hisenda hi ha l’alcalde, Miguel Comino, i va ser ell l’encarregat d’explicar les grans línies dels comptes, amb ingressos i despeses per valor de 37,157.664 euros. “La previsió d’estalvi net és positiva, la ràtio d’endeutament és minsa i em permet explicar que Sant Vicenç té unes finances en bon estat”. L’alcalde va explicar, a grans trets, com els comptes són la plasmació de les polítiques progressistes del govern municipal: “És un pressupost social, clarament feminista, aposta per la sostenibilitat ambiental, per la intervenció en la via pública i per les millores en seguretat i convivència”. 

La regidoria de Serveis Municipals és la que té el pressupost més alt (més de 7 milions), seguida de Serveis Socials (més de 4 milions); Medi ambient (més de 3,4 milions); Seguretat Ciutadana (més de 2,6 milions); Promoció econòmica (més de 2 milions); Educació (1,4 milions), i Cultura, que també supera el milió d’euros. L’alcalde també va destacar que el 43% del pressupost municipal va destinat a regidories de serveis a les persones i va posar el Servei d’Atenció Domiciliària i l’atenció a la salut mental dels joves com a exemples de serveis que augmentaran el seu pressupost de manera important. 

En la mateixa línia es va expressar el portaveu d’En Comú Podem i soci de govern, Jordi Gil: “En aquesta situació complicada, hem d’intentar fer les màximes polítiques d’esquerres i d’acompanyament a la ciutadania. Destinar més de 14 milions d’euros a acompanyar la ciutadania, crec que ho hem de posar en valor i seguir en aquesta línia, no només acompanyar les persones que més pateixen, sinó garantir un futur als i les més joves”. 

De la seva banda, la portaveu de Junts x SVH, Maite Aymerich, es va mostrar confiada de poder arribar a acords amb el govern per introduir algunes propostes als comptes: “Tot i que estem lluny en moltes coses, i tenim models i visions diferents de com ha de ser la gestió del model de poble, ens sembla que aquesta és una oportunitat, perquè el govern local, en aquest mandat, ha mostrat disposició per escoltar, i això és positiu”. 

De fet, Miguel Comino, Maite Aymerich i Jordi Gil van compartir la voluntat de trobar punts d’entesa entre les “tres formacions progressistes, d’esquerres, de tradició democràtica del consistori”, en paraules de l’alcalde. En aquest sentit, Gil va dir: “Només des de l’esquerra és quan aquest municipi ha avançat, hem de tornar a aquest camí d’entesa i hem de ser capaços de construir un projecte comú des de la discrepància, i en això estem”. De la seva banda, Aymerich va defensar l’abstenció de Junts x SVH per “coherència”, amb l’objectiu d’aconseguir “grans aliances per fer avançar aquest poble”.

El grup minoritari de l’oposició, Vox, es va abstenir en la votació inicial del pressupost. El seu portaveu, Manuel Rielo, ho va justificar per falta de temps per revisar la informació: “No podemos votar a favor, votar en contra tampoco es lo suyo, y nos reservamos los 15 días de plazo para poder remitir cualquier tipo de aportación o discusión al presupuesto”. 

L’Ajuntament ha convocat una audiència pública per explicar el pressupost a la ciutadania: serà dimecres, 22 de novembre, a les 18 h, a la sala de plens. És previst que els comptes es puguin aprovar de manera definitiva al Ple ordinari de desembre.

Presentació dels Pressupostos SVH 2024

 

Posted in Ple municipal