Es reprenen les tasques per destruir les larves de mosquit a la ciutat

  • L’Ajuntament i el Consell Comarcal continuen amb aquest servei periòdic de prevenció, que també es va efectuar a l’abril

El Servei de Control de Mosquits (SCM) del Consell Comarcal destrueix aquests dies les larves localitzades als embornals dels carrers, gràcies al conveni d’encàrrec de gestió de l’Ajuntament. L’actuació consisteix en tractar, amb un producte biològic, les aigües estancades al l’entorn de les clavegueres per evitar el desenvolupament d’aquests insectes.

El control que el SCM realitza es basa en mètodes de lluita integrada que, tot i assolint la màxima eficàcia, tenen un efecte mínim sobre el medi ambient. El concepte de lluita integrada inclou i combina en un mateix àmbit tots els recursos de lluita contra els mosquits: la lluita química, les modificacions físiques del medi, la lluita biològica i les accions culturals.

La regidora de Salut Pública i de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espai Natural, María Peláez, ha destacat la importància de “prevenir amb eficàcia i des del respecte a l’entorn natural”. En aquest sentit, ha detallat: “El servei comarcal lluita contra la proliferació de mosquits mitjançant diversos mètodes; el més efectiu és la destrucció de larves a l’aigua, per això és tan important la col·laboració ciutadana, per evitar a l’àmbit domèstic petits recipients amb aigua estancada que és on les larves del mosquit es desenvolupen”.

Les notificacions sobre la presència de d’aigües estancades amb presència de mosquits s’han de fer arribar al Departament de Salut de l’Ajuntament mitjançant instància genèrica.

Per a qualsevol consulta relacionada amb el servei, es pot contactar amb el telèfon del Departament de Salut de l’Ajuntament 936029200 o a través del correu salut@svh.cat.

Posted in Salut i seguretat