Les persones estrangeres s’han de donar d’alta al cens electoral per participar a les eleccions municipals de 2023

  • És necessari manifestar la voluntat de participar als comicis de la primavera fent el tràmit corresponent al web de l’Institut Nacional d’Estadística o a l’Ajuntament

El 28 de maig del 2023 se celebraran les eleccions locals, on la ciutadania triarà la composició del futur Ajuntament. Per facilitar la participació als comicis, l’Ajuntament recorda a les persones estrangeres empadronades al municipi que s’han de donar d’alta al cens electoral. Aquest tràmit es podrà fer fins al 15 de gener en el cas de les persones amb nacionalitat de països de fora de la UE i que tenen conveni amb l’Estat espanyol; i el termini serà fins al 30 de gener per les persones amb nacionalitat de països de la UE. El tràmit s’ha de fer preferentment per internet al web de l’Institut Nacional d’Estadística, i també es pot sol·licitar al Servei Integral d’Atenció a la Ciutadania (SIAC, carrer de Mossèn Jacint Verdaguer 105-113).

La relació de països amb acords en vigor són: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea del Sud, Xile, Equador, Islàndia, Noruega, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinitat i Tobago i Nova Zelanda.

 

Com sol·licitar el dret de sufragi?

  • La manifestació de voluntat d’exercir el dret de sufragi a Espanya a les eleccions municipals es pot realitzar en aquest enllaç:

https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/presentacion

  • També es pot fer presentant a l’Ajuntament l’imprès de declaració formal (model DFA):

https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/impresoDFA/cere.dfa.1%20(24oct22).pdf

 

Per altra banda, les persones amb nacionalitat espanyola poden comprovar la seva inscripció al cens electoral (que és automàtica pel sol fet d’estar empadronat a la ciutat), i corregir algunes dades si són errònies o desactualitzades (com per exemple, un canvi de residència). Es pot fer en aquest enllaç.

 

Fullet informatiu sobre com donar-se d’alta al Cens Electoral per a persones estrangeres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Tràmits