L’Ajuntament ofereix un servei de cangur

L’Ajuntament ofereix un servei de cangur municipal per afavorir la conciliació familiar i personal

  • És disponible de dilluns a divendres al Centre Cívic la Guàrdia de 7 a 9 h, i a l’antiga escola Sant Josep de 16 a 19 h

Sant Vicenç dels Horts posa en marxa un nou projecte pilot de servei de cangur gratuït, per a famílies amb infants de 3 a 14 anys. Es tracta d’una iniciativa orientada a facilitar la conciliació familiar i personal, especialment per a persones amb circumstàncies que facin que els sigui més complicat. En són exemple les famílies monoparentals o les nombroses, les persones amb malalties o emergències familiars, etc.

El servei de cangur  està funcionant de dilluns a divendres al Centre Cívic de La Guàrdia (pl. de la Pau, s/n) en horari de 7 a 9 h; i a l’antiga escola Sant Josep (c. d’Albacete, 1) de 16 a 19 h. Els espais estan en tot moment dinamitzats per dues educadores que vetllen pels infants i realitzen activitats i tallers lúdico-educatius.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha explicat: “Volem facilitar que les famílies tinguin accés al temps necessari i de qualitat per poder conciliar les diferents esferes de la vida. Les cures són un dret i, amb aquest servei puntual, oferim la possibilitat d’alleugerir les responsabilitats dels dia a dia”.

A més, amb aquest servei es vol afavorir l’accés de les dones que formen famílies monomarentals a cursos de formació o altres recursos ocupacionals. Igualment es vol facilitar l’existència de temps propi que permeti la seva participació plena en la comunitat.

Per fer ús del servei cal que les famílies facin inscripció prèvia de manera telemàtica, reservant plaça amb 24 o 48 hores d’antelació al web https://serveidecures-svh.incoop.cat/.

 

Posted in Educació