La Quinzena de la Solidaritat posa l’accent en el feminisme i la transformació social

  • Sant Vicenç dels Horts s’omple d’activitats per reivindicar els valors de la cooperació internacional: cinema, teatre, xerrades…
  • El cicle va arrancar diumenge amb l’obra de teatre Hi ha algú al bosc, que exposa la crueltat de la guerra dels Balcans, on milers de nenes i dones van ser violades

La tardor és sinònim de consciència social i activisme a Sant Vicenç dels Horts. Ja és aquí la 9a Quinzena de la Solidaritat, memorial Teresa Losada, que fins al 29 d’octubre proposa diverses activitats a la ciutadania per conscienciar sobre la importància de la cooperació per fer avançar les societats. A més, enguany es vol reivindicar el paper de les dones en aquesta causa, i també sensibilitzar sobre les discriminacions i abusos que pateixen arreu del món.

El cicle va arrancar diuemnge amb l’obra de teatre Hi ha algú al bosc, a la Societat Cultural la Vicentina. Dirigida per Joan Arqué, l’obra  exposa la crueltat de la guerra dels Balcans i els camps de concentració  a Bòsnia i Hercegovina: entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica.

El regidor de Solidaritat i Cooperació, Isidre Bautista, convida a totes les persones a participar de les activitats: “Un dels fets diferencials de la nostra ciutat i que ens fa sentir molt d’orgull és el compromís social i la quantitat de persones que treballen amb esperit altruista. Aquesta programació posa en valor tota aquesta entrega”. I ha afegit: “La quinzena ve farcida d’una vintena d’actes i activitats marcats per una gran qualitat artística. El missatge principal de totes les propostes és que el poder transformador de la cooperació ha de venir, necessàriament, de la mà de la dona. El canvi per millorar serà gràcies a elles, o no serà”.

Teatre amb missatge social

Després de l’obra de teatre Encara hi ha algú al bosc, les representacions continuaran a la Societat Cultural La Vicentina. Destaca l’obra del dia 24, en què la refugiada afganesa Nadia Ghulam ens explicarà la seva duríssima trajectòria vital. Durant deu anys es va fer passar pel seu germà, víctima de la guerra civil, fins que el 2006 va poder fugir a Barcelona i recuperar la seva identitat femenina.

En paral·lel, es desenvoluparà any més el projecte d’Educació per a la Ciutadania Global, que apropa els Objectius de Desenvolupament Sostenible que promou l’ONU als instituts. En concret, l’alumnat de l’Frederic Mompou i Gabriela Mistral es sorprendran amb l’obra de teatre Siyahamba, que es representarà al Centre Catòlic, carregada de valors solidaris i que trenca estereotips.

Pel·lícules que traspassen la pantalla

Com cada any, els actes també passen pel cinema, amb la projecció de diverses pel·lícules a La Vailet i la participació de directors/es amb qui debatre sobre els films. Destaca, en especial, la projecció de Mediterráneo, l’aclamada pel·lícula sobre la tasca de l’ONG Open Arms que fa anys que salva vides al mar.

Trobareu la programació al web municipal

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat