L’adhesió a la declaració per l’ambició climàtica, punt destacat del Ple de maig

  • També es portarà a aprovació la renovació del conveni amb l’AMB de legalitat urbanística al Parc Natural de la Serra de Collserola i al Parc Agrari
  • El Ple serà aquest dijous, 23 de maig, a les 18.30 h a la Casa de la Vila, i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i per Sant Vicenç TV

El punt més destacat del Ple de maig serà l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts a la declaració de Vilanova i la Geltrú per l’ambició climàtica, aprovada per l’assemblea general de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat, associació de municipis promoguda per la Diputació de Barcelona.

El Ple municipal ordinari començarà aquest dijous, 23 de maig, a les 18.30 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV.

Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia. 

En la sessió plenària també es portarà a aprovació la renovació del conveni de delegació dels ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern, Molins de Rei i Sant Joan Despí, del servei de protecció de la legalitat urbanística als àmbits del Parc Natural de la Serra de Collserola i del Parc Agrari del Baix Llobregat, a favor de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Modificació del pressupost

En aquest Ple es proposarà modificar el Pressupost municipal del 2024, perquè cal atendre despeses que són necessàries i urgents i no poden ser ajornades fins el proper exercici. Aquest canvi no comporta cap increment pressupostari, perquè les noves despeses es finançaran amb l’eliminació d’altres ja previstes.

Conveni amb la Diputació per a la gestió de la Biblioteca

Els regidors i regidores votaran el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona per a la gestió integrada a la xarxa de biblioteques municipals de la biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts.

Resolucions

En la sessió d’aquest dijous es presentarà una resolució de PSC i Sant Vicenç en Comú-Podem en commemoració del dia d’Europa, on s’expressa “el compromís de Sant Vicenç dels Horts, conjuntament amb el municipalisme català, amb el projecte de construcció europea i amb els valors que han fet d’Europa un referent global de democràcia i benestar”. 

Junts x Sant Vicenç proposarà als grups municipals aprovar una resolució per eliminar el recàrrec del tribut metropolità de 2023, al haver detectat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) “no va enviar les notificacions/rebuts de pagament del tribut 2023 a diversos municipis i, entre ells el nostre, rebent posteriorment els contribuents el requeriment de pagament amb un recàrrec del 5% de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT) i posterior execució dels deutes impagats amb recàrrecs del 10% o 20%”.

Audiència Pública 

Una setmana després del Ple municipal, el 30 d’abril, se celebrarà l’Audiència Pública a la Sala de Plens a les 18.30 h. El veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Posted in Ple municipal