L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts rep 300.000 euros d’ajuda de la Diputació

  • Els diners es destinaran a compensar el sobrecost d’obres a causa de la COVID, la guerra a Ucraïna i l’increment de carburant i del cost de vida

La Junta de Govern Local de Sant Vicenç dels Horts ha acceptat una ajuda de la Diputació de Barcelona corresponent al Programa general d’inversions (PGI). Es tracta d’una eina supramunicipal per promoure la inversió en obres i està dotada amb 306.230,74 €. L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat “la bona coordinació entre administracions com a factor clau per continuar construint una ciutat referent de l’àmbit metropolità”. I ha afegit: “Els recursos de la Diputació ens serviran per assumir el sobrecost d’obres que hem tingut en els darrers anys fruit de la conjuntura internacional”.

Sant Vicenç dels Horts ha protagonitzat una forta inversió amb l’objectiu de garantir el benestar dels vicentins i les vicentines. Això ha estat especialment necessari en situacions complexes com la pandèmia de la COVID-19, quan es va permetre a les administracions fer despesa pública per assegurar la protecció de tothom.

Altrament, el Consistori ha mantingut el seu ferm compromís de tirar endavant obres clau per al municipi, malgrat l’encariment dels imports de licitació a causa de la difícil situació sanitària i geopolítica dels darrers mesos, marcada per la pandèmia però també per la guerra a Ucraïna i l’increment dels carburants i del cost de vida.

Amb el Programa general d’inversions es busca promoure:

  • la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social de les infraestructures i dels béns i equipaments públics;
  • la modernització tecnològica i l’eficiència en la utilització dels recursos;
  • un espai públic inclusiu i que contribueixi a la qualitat de vida i a la salut de les persones;
  • una mobilitat segura i sostenible;
  • i tot aquell conjunt d’actuacions relatives a inversions vinculades amb l’acció climàtica tan des del punt de vista de la mitigació dels efectes del canvi climàtic com per a promoure els entorns naturals i la biodiversitat.
Posted in Economia