Bandera trans

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’agressió trànsfoba a una dona de Barcelona

  • Una dona trans va ser agredida físicament al Metro de Barcelona per una altra dona, davant la passivitat de la resta del passatge.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i condemna l’agressió trànsfoba a una dona al Metro de Barcelona. Els fets van succeir la matinada del passat diumenge 19 de novembre, quan una dona trans va ser agredida físicament al comboi de la línia 1 per una altra dona, davant la passivitat de la resta del passatge. L’Observatori contra la Homofòbia de Catalunya ha denunciat el cas com una agressió trànsfoba i ha assegurat que cal “aturar i fer front” a la transfòbia.

La transmisogínia és un tipus de violència de gènere que pateixen específicament les dones trans i que pot anar acompanyada d’una especial virulència perquè respon a la combinació entre el masclisme i la transfòbia. Alhora, l’estigma social que encara persisteix cap a les dones trans, sovint les aboca a posicions de vulnerabilitat extrema, sobretot en l’àmbit laboral: segons dades de l’Agència Europea pels Drets Humans, el 77% de les dones trans han patit discriminació a l’hora de buscar feina, el 47% han patit alguna discriminació en l’entorn laboral i més del 60% es veu amb la necessitat d’amargar la seva identitat de gènere a la feina. La taxa d’atur per al col·lectiu de dones trans a Espanya durant el 2022 es troba al voltant del 80 %. 

Servei Integral d’Atenció LGTBI L’Afirmativa

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts compta amb un recurs específic per acompanyar i assessorar qualsevol persona amb dubtes o requeriments sobre qüestions relacionades amb identitat o expressió de gènere. El Servei d’Atenció Integral (SAI) L’Afirmativa té per objectiu principal, apropar la realitat del col·lectiu LGTBI+ a la població vicentina i ofereix acompanyament personal en qualsevol tràmit o dubte relacionat amb la orientació sexual i/o de gènere, atenció psicològica a persones víctimes d’una situació de discriminació o agressió i tallers i formacions a entitats o persones interessades.

Podeu contactar amb el SAI L’Afirmativa als telèfons 93 602 92 00 o 627 379 601, també enviant un correu a igualtat@svh.cat / sailgtbi@svh.cat. Alhora, davant de qualsevol agressió LGTBIfòbica també podeu contactar amb l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya, al web https://och.cat o trucant al 93 217 26 69.

Posted in Igualtat