Camí de la Font de Sant Josep

S’obre el concurs per construir habitatge públic de lloguer per a joves al carrer Camí de la Font de Sant Josep

  • Es faran 44 habitatges en una parcel·la que l’Ajuntament va cedir a l’Àrea Metropolitana de Barcelona
  • Els estudis d’arquitectura poden presentar les seves propostes fins al 15 de desembre

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert el concurs d’arquitectura del projecte per construir habitatge públic de lloguer per a joves, al número 9 del carrer Camí de la Font de Sant Josep, després que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts li cedís, al març, la titularitat d’una parcel·la que havia estat durant anys en mans de l’INCASOL, sense que l’empresa pública de la Generalitat construís habitatge. Ara els estudis d’arquitectura poden presentar les seves propostes a l’AMB fins al 15 de desembre. Un cop s’hagi nomenat l’equip guanyador, el temps estimat de contracte és de 3 anys i es podran construir fins a 44 habitatges.

El regidor d’Urbanisme, Isidre Bautista, ha apuntat que el concurs servirà per aportar “idees diferents, singulars, pel que fa a la construcció d’aquest tipus d’habitatge”. El regidor d’Urbanisme ha detallat que els criteris de construcció són “sostenibilitat, de bona qualitat, amb perspectiva de gènere, per a joves, i assequibles, en la línia de les construccions que està fent l’Àrea Metropolitana”.

La regidora d’Habitatge, Patrícia Higueras, considera que aquest projecte “és un salt qualitatiu molt gran” per a Sant Vicenç dels Horts i ha situat en quin moment arriba: “Fa molts anys que a Sant Vicenç no es construeix habitatge públic de lloguer o habitatge públic. El municipi va molt endarrerit amb la construcció d’habitatge protegit. En el mandat anterior vam posar les bases, i s’anirà culminant de ben segur durant aquest mandat”.

El pressupost del contracte és de 346.657,64 euros (sense IVA) i inclou projectes, direcció d’obres i fase postvenda (període garantia). L’IMPSOL ha publicat aquest concurs conjuntament amb el d’altres projectes per construir habitatge social a Cornellà, Montgat i Sant Just Desvern. Aquest concurs és el pas previ a la redacció del projecte, que es preveu que estigui enllestit a principis de 2025. A partir d’aquell moment començaran la licitació de les obres.

 

 

Posted in Habitatge