L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ofereix un servei gratuït de canguratge per a infants de 0 a 3 anys

  • El programa ‘Temps per conciliar’ s’ubica al Casal Cívic Sant Josep els dilluns i dimecres, de 9.30 a 13 h

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ofereix des d’aquest dilluns, 29 de gener, el servei gratuït de canguratge Temps per conciliar, orientat a facilitar la conciliació familiar i personal. Al 2022 es va oferir com a prova pilot i ara el servei s’estableix amb caràcter estable durant el curs, en un nova edició que s’adreça a famílies amb infants de 0 a 3 anys a l’auditori del Casal Cívic Sant Josep (carrer d’Albacete, 12-18) els dilluns i els dimecres, de 9.30 a 13 h.

Temps per conciliar és una iniciativa municipal conjunta de la regidoria de Feminisme i LGBTI i de la regidoria d’Educació. L’espai Temps per conciliar està en tot moment dinamitzat per educadores que vetllen pels infants i realitzen activitats i tallers lúdico-educatius. Els nens i nenes poden gaudir del joc obert i adaptat en un espai segur, professional i acollidor. 

La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha explicat: “Impulsem el projecte, adaptat a un altre perfil però amb el mateix objectiu: permetre que les famílies disposin dels temps necessari per fer aquells tràmits o activitats que, per la cura dels infants, no poden fer o fan alhora que cuiden els fills i filles”.

La regidora de Feminisme i LGBTI, Imma Moyano, ha destacat que el servei Temps per conciliar també busca “afavorir l’accés de les dones que formen famílies monomarentals a cursos de formació o altres recursos ocupacionals, acudir a entrevistes de feina, fer reunions o disposar de temps propi que permeti la participació plena en la comunitat, així com anar al metge amb tranquil·litat perquè moltes vegades no hi van per elles per no posar en risc la salut del seu fill o filla”.

Per fer ús del servei cal que les famílies facin inscripció prèvia trucant o enviant un WhatsApp al telèfon 673 456 205 en horari del servei.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Durant el curs 2022-2023, es va atendre famílies amb infants de 3 a 14 anys al Centre Cívic la Guàrdia i a l’edifici de l’antiga escola Sant Josep.

Posted in Educació, Igualtat, Joventut i infància