El Servei de Mediació Ciutadana forma joves en convivència i resolució de conflictes

  • Les accions formatives amb l’Institut Gabriela Mistral i l’Institut Frederic Mompou inclouen una visita a l’oficina de l’Equipament Cívic de La Guàrdia, formació per ajudar infants i joves, i preparació per seguir els estudis

Durant el mes de maig, el Servei de Mediació Ciutadana (SMC) de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està duent a terme noves accions formatives amb l’Institut Gabriela Mistral i l’Institut Frederic Mompou per promoure la mediació i la resolució de conflictes. En total s’han previst quatre sessions, del 8 al 29 de maig. Setmanes abans, el servei ja havia fet formació a les aules de 5è de primària i 2n d’ESO.

El 8 de maig, l’alumnat d’Itineraris Formatius Específics (IFE) de l’Institut Gabriela Mistral va visitar el Servei de Mediació Ciutadana a la seva oficina a l’Equipament Cívic de La Guàrdia Teresa Losada. Durant dues hores, el jovent ha tingut l’oportunitat de conèixer el servei, les seves funcions i aprendre eines i tècniques de mediació que poden aplicar en el seu dia a dia. La regidora de Civisme, Paqui Capellades, ha destacat la importància del paper dels joves en la resolució de conflictes: “És clau que disposin d’eines per gestionar les diferències del dia a dia i preveure, per exemple, casos d’assetjament escolar. El jovent pot detectar situacions anòmales en els inicis i, per tant, evitar conflictes importants en el futur”.

El 14 de maig, el SMC va organitzar un taller pràctic d’eines de gestió de conflictes en l’àmbit socioeducatiu amb l’alumnat del Cicle de Grau Formatiu de Grau Superior d’Integració Social de l’INS Gabriela Mistral. Aquest taller permetrà als futurs integradors socials familiaritzar-se amb les eines utilitzades pel servei per acompanyar infants i joves en la resolució de conflictes.

A més, els dimecres 22 i 29 de maig, el Servei de Mediació de Sant Vicenç dels Horts durà a terme, amb alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Frederic Mompou,  un taller de preparació per als nous reptes de convivència. Es treballaran les qualitats personals i de grup que han fet possible la convivència aquests 4 anys i que el jovent necessitarà per crear futurs vincles en la nova etapa després de l’institut.

El Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament és un servei gratuït, confidencial, voluntari i participatiu. A través de la mediació es busca que els conflictes es gestionin de manera conjunta i com a alternativa al procés judicial.


Com accedir al Servei de Mediació?

S’ha de demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a mediaciociutadana@svh.cat , trucant al 671 142 247 o presentant una instància al SIAC personal o telemàticament. Els horaris d’atenció són dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 9 a 14 h i de 15 a 19 h. El Servei de Mediació Ciutadana es troba a l’Equipament Cívic La Guàrdia Teresa Losada (C/Ramón Camps, 86).

 

Posted in Convivència i civisme