El transport públic i els serveis municipals, el millor valorat per part de la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts

  • L’Enquesta de Satisfacció Municipal mostra l’opinió del veïnat sobre les fortaleses i debilitats de la ciutat, així com la confiança amb què s’afronta el futur

La ciutadania de Sant Vicenç dels Horts valora molt positivament la ciutat i els seus serveis i mira amb optimisme el futur. Són algunes de les principals conclusions que s’extreuen de l’Enquesta de Satisfacció Municipal que ha portat a terme el Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per encàrrec de l’Ajuntament. La finalitat de l’enquesta ha estat saber què pensa el veïnat sobre la realitat municipal, així com dels diferents serveis i projectes que hi ha a la ciutat.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, valora molt positivament les conclusions de l’estudi: “L’Ajuntament és la institució més propera als vicentins i les vicentines i per això des del Govern Municipal exercim sempre una escolta activa de les seves opinions i inquietuds, perquè volem millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Ara, gràcies a aquesta enquesta, també disposem d’una eina que permet conèixer amb dades quantitatives quines són les principals actuacions i projectes que la ciutat demanda”.

Concretament, la ciutadania entrevistada es mostra “molt o bastant satisfeta” de viure a Sant Vicenç dels Horts (més del 75%), i un de cada tres es mostra optimista respecte als propers anys. Com a fortaleses de la ciutat, el veïnat apunta al transport públic i a les facilitats de comunicació amb Barcelona, i també valora positivament els serveis i equipaments públics, en especial la recollida d’escombraries. Pel que fa als projectes futurs millor valorats, s’hi troben les escales mecàniques de Sant Josep, la nova Escola Bressol Municipal Petit Mamut i els pisos de lloguer públic. En el cas de les escales mecàniques, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es fa càrrec d’un import de 561.662,46 euros, mentre que la Diputació de Barcelona (DIBA) aporta 243.692,00 euros.

D’altra banda, l’enquesta detecta inquietuds pel que fa a la percepció de la seguretat ciutadana, aspecte sobre el qual es treballa des de les diverses administracions que hi tenen competència. Com es mostra en les Juntes de Seguretat Local, les dades assenyalen que la ciutat és segura i que la inseguretat és més una percepció que no pas la realitat. En aquest sentit, Sant Vicenç dels Horts registra índex delictius per sota de la mitjana de Barcelona i de Catalunya, fruit de la bona tasca de coordinació entre les forces i cossos de seguretat.

L’Enquesta de Satisfacció Municipal que ha portat a terme l’institut d’investigació GESOP es va fer la setmana del 22 al 28 de setembre de 2021, mitjançant entrevistes telefòniques a la població major de 18 anys. La mostra representativa de la ciutat es va seleccionar atenent la proporció de quotes de sexe i edat i ponderant el pes real de cada una de les quotes a l’estructura de la població. En total s’han fet 401 entrevistes.

 

Consulta l’Enquesta de Satisfacció

Posted in Comunicació, Consum, Convivència i civisme, Cultura, Decidim SVH, Economia, Educació, Esports, Gent gran, Habitatge, Igualtat, Incidències en la via pública, Joventut i infància, Medi ambient, Noves Tecnologies, Ocupació i empresa, Ple municipal, Salut i seguretat, Serveis municipals, Serveis socials, Solidaritat, Cooperació i Voluntariat, Territori i mobilitat, Tràmits