Les obres de la rotonda de les Ovelletes avancen a bon ritme

  • L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, i la presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, han visitat l’espai, que es preveu enllestir a mitjans d’aquest any

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, han visitat aquest dimecres les obres de la rotonda de les Ovelletes, acompanyats del cap de la demarcació de carreteres de l’Estat a Catalunya, Vicente Vilanova; del diputat d’Infraestructures i Territori, Sergi Vallès, i del regidor de l’Ajuntament, Jordi Gil. En la visita s’ha comprovat que l’actuació avança a bon ritme i que la previsió és que la rotonda estigui completament remodelada a mitjans d’any.

En el marc de les obres es duu a terme la transformació de la rotonda entre la carretera BV-2002, la BV-2005 i el ramal de connexió a l’autovia A-2. Actualment, es troba en la segona i última fase, on destaca:

  • L’adequació de carrils per continuar millorant la capacitat de la glorieta;
  • La finalització del futur pas inferior de vianants que comunicarà el nucli de Sant Vicenç dels Horts amb el Parc fluvial;
  • L’execució de la passera de vianants i ciclistes, que travessarà la riera de Torrelles i connectarà amb la vorera en sentit Santa Coloma de Cervelló;
  • La urbanització de l’entorn de la rotonda i l’adequació dels drenatges i l’enjardinament.

L’alcalde, Miguel Comino, ha destacat la bona coordinació entre administracions com a “element clau” per impulsar l’actuació: “Des del primer moment s’ha treballat en xarxa per dur a terme una obra complexa i molt reivindicada. S’ha d’agrair el treball conjunt de la Diputació, del Ministeri i de l’Ajuntament per fer realitat aquesta infraestructura”. De la seva banda, la presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, ha valorat: “Aquestes obres són una bona notícia pels ajuntaments de l’entorn i, en general, pel Baix Llobregat, perquè millorarà la mobilitat d’una de les vies més transitades de la Diputació”.

El pressupost d’adjudicació de les obres va ser de 2.480.669,40 €, dels quals la Diputació n’aporta el 86,7%, 2.150.380,44 €, i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts el 13,3% restant, que són 330.288,96 €.

 

El nou traçat, operatiu des del novembre

El passat mes de novembre ja es va posar en servei el nou traçat de la rotonda, que millora la capacitat, la seguretat i la fluïdesa del trànsit que hi circula. A més, també es va obrir un carril directe des del ramal de l’A-2 en direcció a Sant Vicenç dels Horts. Això permet esponjar el trànsit perquè molts cotxes que venen de l’A-2 no han de passar per la rotonda i poden desviar-se directament cap a Sant Vicenç dels Horts, en direcció als barris de Vila Vella i de Can Ros – El Serral.

Una altra de les principals novetats és el segon carril d’entrada a la rotonda pels vehicles que venen des de Torrelles de Llobregat.

D’altra banda, el Ministeri ampliarà, de dos a quatre carrils, el vial que connecta la glorieta amb l’autovia A2.

 

Aquestes accions de la Diputació de Barcelona responen a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Posted in Territori i mobilitat