Mesures de Protecció Civil per gaudir d’una revetlla segura

  • Les autoritats demanen extremar les precaucions per situació actual de sequera, que provoca un risc alt d’incendi forestal a tot Catalunya
  • S’insisteix que està prohibit llençar petards a menys de 500 metres de zones boscoses, entre d’altres restriccions
  • L’Ajuntament anima la ciutadania a celebrar una festa inclusiva, amb pirotècnica suau i de colors, en lloc de material estrident

 

Protecció Civil de la Generalitat ha engegat una campanya informativa per recordar a la ciutadania com gaudir amb seguretat de la revetlla de Sant Joan. Enguany, les autoritats demanen especial precaució a l’hora de llençar petards o encendre fogueres, atès que Catalunya es troba en una situació de risc alt d’incendi forestal com a conseqüència del llarg episodi de sequera generalitzat a tot el territori i el consegüent estrès hídric que pateixen els boscos. En aquest sentit, per exemple, s’insisteix que està prohibit llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses.

En la campanya informativa, Protecció Civil recorda: “Un nombre elevat dels incendis forestals durant les revetlles deriven de l’ús de pirotècnia per part de particulars en activitats no organitzades, on no hi ha mesures de seguretat específiques. Els incendis es vinculen, sobretot, a coets i articles pirotècnics voladors en general i a les fonts i altres articles pirotècnics similars”. I afegeix: “Les activitats organitzades per ajuntaments i entitats i, en general, l’ús professional de la pirotècnia compten amb processos d’autorització i mesures de seguretat que redueixen els riscos”.

“Il·luminem Sant Joan, apaguem el soroll”

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts aposta per una festa inclusiva. En aquest sentit, s’anima la ciutadania a emprar pirotècnia suau i de colors, en lloc de manipular material estrident. L’objectiu és que tothom gaudeixi d’una de les festes més tradicionals a Catalunya, estalviant patiments a persones amb hipersensibilitat al soroll i a molts animals.

Accediu aquí a alguns dels consells més destacats de la campanya de Protecció Civil.

 

Campanyes de sensibilització per una revetlla segura i inclusiva

  • Il·luminem Sant Joan, apaguem el soroll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Prevenim com mai. Gaudim com sempre

 

Posted in Medi ambient, Salut i seguretat