Miguel Comino Haro, reescollit alcalde de Sant Vicenç dels Horts: “Seguim recorrent un camí de progrés permanent”

  • El candidat ha estat proclamat per majoria absoluta amb els vots del Partit dels Socialistes (9) i Sant Vicenç En Comú Podem (2)
  • Prèviament a la constitució del Ple, s’ha signat un acord de govern entre el PSC i SVCP, pel qual ambdues formacions compartiran responsabilitats a l’executiu municipal

Sant Vicenç dels Horts compta amb Miguel Comino Haro com a alcalde durant el mandat 2023-2027, que avui s’inicia. El candidat del Partit dels Socialistes és així reescollit batlle, després d’assumir el càrrec de president de la corporació els darrers quatre anys. Comino ha obtingut els vots favorables del seu partit, el PSC, i de Sant Vicenç En Comú Podem, amb qui prèviament han signat un acord de govern. El resultat ha estat una elecció per majoria absoluta, amb 11 vots (9+ 2). La resta de formacions han votat en altre sentit: Junts per Sant Vicenç ha votat en blanc (8 vots); i Vox ha votat el seu candidat (2 vots).

Un cop s’ha conegut el resultat de les votacions dels regidors i regidores, Miguel Comino ha estat proclamat alcalde i ha obtingut la vara municipal. “Seguim recorrent un camí de progrés permanent”, ha afirmat en el seu discurs després de prometre el càrrec, i ha afegit: “Que tinguem tots i totes un bon mandat, que sigui profitós per la ciutadania, que marquem el futur del nostre poble i que reforcem els valors de la democràcia: justícia social, igualtat, solidaritat i, especialment, el de la fraternitat”.

El batlle ha fet un discurs molt centrat en els agraïments a la seva família i persones col·laboradores de la candidatura, així com a altres formacions polítiques amb qui s’ha emplaçat a treballar i dialogar. “Hem de parlar més, hem de buscar consensos i hem de ser capaços de posar per sobre tot allò que ens uneix, que estic convençut que és molt més que no pas allò que ens separa”, ha explicat. Qui se surt d’aquesta equació és el grup municipal de Vox, amb qui el batlle ha descartat cap mena d’entesa. De fet, prèviament al Ple també s’ha signat un acord amb JxSVH per descartar cap pacte amb aquesta formació. Comino ha afirmat durant la seva intervenció: “No parlarem amb l’extrema dreta. I crec que avui hem donat un bon exemple de com avançar en aquest sentit. Des de la discrepància, però tenint clar que ens identifiquem com a demòcrates”.

Intervencions dels grups municipals

Per la seva banda, les persones portaveus dels grups municipals han volgut encetar el mandat agraint el suport durant les eleccions i prometent esforçar-se per millorar la ciutat.

Des de Vox, Manuel Rielo ha afirmat que “és un honor tenir representació al Ple, hem triplicat els vots i a les següents eleccions ens presentarem per guanyar-les”, i ha explicat que no els afecta el pacte dels altres grups perquè ja hi comptaven. Per la seva banda, Jordi Gil de SVCP ha volgut remarcar que “tenim un compromís inequívoc amb un Sant Vicenç fratern, plural i divers”, i ha afirmat: “Som coneixedors i coneixedores de les necessitats i anhels de la ciutadania, treballarem per convertir-ho en propostes i solucions”.

Per altra banda, Maite Aymerich de Junts per Sant Vicenç ha desitjat “molta sort i encerts al Miguel Comino i al seu equip”, i ha reivindicat la seva formació i el paper que desenvoluparà en aquest mandat: “Entomem el nostre rol com a principal grup de l’oposició, sent útils i responsables i durs quan calgui”, i ha afegit: “La dreta de veritat es combat amb l’esquerra de veritat. Contra l’onada reaccionària, desmuntem el discurs de la por amb mes democràcia i millor governança”.

Per últim, Isidre Bautista del PSC ha afirmat: “Deixem enrere un mandat molt difícil, ara ens sentim mes forts i legitimats per seguir transformant el nostre municipi”. Bautista també ha agraït al grup de SVCP el suport i l’acord de govern que han signat abans del Ple, i n’ha llegit un fragment.

Acord de govern

El Partit dels Socialistes i Sant Vicenç En Comú Podem han acordat compartir responsabilitats de govern en aquest mandat, signant un acord en les hores prèvies al Ple. En l’escrit es manifesta el propòsit “d’avançar cap un municipi inclusiu, modern, sostenible i pròsper, on es fomentin la participació ciutadana, la transparència i la igualtat d’oportunitats”. Per a aconseguir-ho ambdues formacions s’emplacen a treballar remarcant “el diàleg, el respecte mutu i la cerca constant de l’interès general”.

En el document s’estableixen desenes d’acords, entre els quals les tasques que assumirà al govern el grup de SVEC, i projectes importants en diversos àmbits com ara l’habitatge social, els serveis públics, el comerç local o les entitats. Podeu llegir-lo aquí

 

Fotografies del plenari

Posted in Ple municipal