Milers de persones visiten la 40a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts

  • El xef Jordi Roca, una de les figures més reconegudes de la pastisseria a nivell mundial, va inaugurar la 7a Mostra Internacional de Pastisseria, que va reunir 11 professionals de renom, com Martina Puigvert i Adriano Zumbo.
  • La cloenda es va dedicar als comerços que van originar-se a mitjans del segle passat i que actualment continuen oberts gràcies al relleu generacional.

Sant Vicenç dels Horts està celebrant, del 19 al 22 de gener, la Festa Major d’Hivern i la 40a edició de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica. Durant el cap de setmana es van concentrar la majoria d’actes, però tant divendres com aquest dilluns al matí, el programa ha inclòs més esdeveniments.

Podeu veure totes les imatges de la Mostra i la Festa Major en aquest enllaç

Jordi Roca inaugura la 7a Mostra Internacional de Pastisseria

El xef Jordi Roca, pastisser del restaurant El Celler de Can Roca i una de les figures més reconegudes d’aquest sector a nivell mundial, va inaugurar dissabte la 7a Mostra Internacional de Pastisseria.

Roca va afirmar a TV3: “En un poble tan humil són capaços de reivindicar-se com capital mundial del dolç. Per a mi això és espectacular”.

Milers de persones van seguir en directe, a l’stand de la plaça de la Vila, les receptes d’11 professionals de renom: Martina Puigvert, Adriano Zumbo, Thibault Marchand, Lluc Dalmau, Paula Domènech, Íngrid Serra, María Evans, Cristina García, Pol Marginedas, Roger Muñoz i Carla Rodrigues. Per a més informació sobre els cuiners i les seves creacions, consulteu www.capitaldelapastisseria.cat.

Trobareu tots els vídeos de totes les demostracions de cuina aquí.

A més, dissabte a la nit es van entregar els Premis Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts a les millors 50 pastisseries de Catalunya, per cinquè any consecutiu. Si voleu conèixer tots els premiats, els trobareu aquí.


Espai Tast

Dins de la vessant gastronòmica, es va celebrar per segon any l’Espai Tast, amb degustacions de diversos productes locals, vi i gintònic. A més, durant el cap de setmana l’Espai Josep Lladonosa, d’Interpretació de la Cuina Tradicional Catalana, va acollir tallers de cuina amb productes de proximitat, i visites guiades.

Diversitat d’actes per a tots els públics

La Festa Major d’Hivern ofereix als vicentins i vicentines diversos actes, com música en directe, representacions teatrals, tabalades, concursos, jocs, correfocs, tallers, o activitats solidàries. Durant el cap de setmana, s’ha pogut comprar, a les parades de venda de la pagesia de Sant Vicenç dels Horts, productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els comerços de la ciutat han instal·lat els seus aparadors a l’Street retail i també s’han posat jocs al carrer pels infants.

Nit Vicentina

La Nit Vicentina, divendres a la nit, va inaugurar la Mostra i va premiar els aniversaris de vàries entitats vicentines. L’alcalde, Miguel Comino, i la vicepresidenta de la Diputació, Candela López, van reconèixer la seva feina durant els seus discursos. Es va premiar a Jordi Moga, artista vicentí; a Rosa Maria Arús, al capdavant del Gripau Blau, a Joan Cardús, per la cessió d’ús del pou que va abastir d’aigua Can Ros. També vam reconèixer la dedicació d’entitats com Irene Borges (Casal el Turó) i Mariana García (Projecte Ubuntu). A més, es va agrair la feina de persones com Esperança García, Jaume Chavarria i Josep Siñol Ferres, impulsors de la Mostra.

Cloenda amb homenatge als comerços de mitjans de segle

Enguany la cloenda de la Mostra es va dedicar als comerços que van originar-se a mitjans del segle passat i que actualment continuen oberts gràcies al relleu generacional: Graneria Padró (1967), Supermercado Simón López (1966), Boloix Ràdio (1953), Pesca Salada Chavarria (1948), Calçats Munné (1941), i als estancs de Vila Vella i de Can Ros.

L’alcalde, Miguel Comino, va afirmar: “Premiem no només la quantitat de temps, que és important, sinó sobretot la qualitat d’un comerç que s’ha sabut reinventar al llarg dels anys i que ho ha fet a més sense perdre les seves arrels”. En aquesta línia, l’alcalde de la ciutat va comparar aquests comerços amb la festa que Sant Vicenç està celebrant: “La Festa Major d’Hivern és una festa referent gràcies a què ha sabut sumar any rere any, des de temps remots. Venim d’un passat potent, tradicional, històric. I tenim un futur assegurat amb una festa que sap renovar-se sempre, sense renunciar a les seves arrels”. L’alcalde també va expressar el seu agraïment a totes les persones que han treballat i han donat el seu suport perquè els actes es duguessin a terme.

Podeu recuperar en vídeo l’acte de cloenda

Últimes activitats de la Festa Major

Les últimes activitats de Festa Major d’Hivern son aquest dilluns, 22 de gener, el dissabte 26 i el diumenge 27 de gener (programa).

Posted in Cultura, Economia, Participació