plans estratègics

El Ple municipal preveu aprovar tres plans estratègics: energia sostenible, igualtat de gènere i salut pública

  • També es tractaran dos punts d’urbanisme amb l’objectiu de crear habitatge públic al Camí de la Font de Sant Josep i al Front Fluvial Sud (entre la Vailet i la carretera de Sant Boi)
  • La sessió serà avui dijous, 23 de març, a les 19 h a la Casa de la Vila i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube)

 

En la següent sessió del Ple es tractaran punts clau per vertebrar les polítiques públiques municipals dels pròxims anys en diferents matèries, com ara la sostenibilitat, la salut pública i la igualtat de gènere. Concretament, es debatrà l’aprovació de tres plans estratègics: el Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima (PAESC) 2030, que recull accions per afavorir la transició energètica del municipi, reduint les emissions de gasos contaminants; el tercer Pla d’Igualtat de Gènere, amb els compromisos que durà a terme el consistori per afavorir la igualtat entre homes i dones tan en la institució com en el conjunt del municipi; i per últim el Pla local de Salut, mesures per millorar la salut de la població, afavorir hàbits i estils de vida saludable i disminuir les desigualtats en salut per qüestió de gènere, situació social, edat o territori.

La sessió començarà a les 19 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

Habitatge públic al municipi

En l’àmbit de l’urbanisme es preveuen debats rellevants que comportaran que es pugui construir habitatge públic al municipi. Per una banda, es debatrà un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per cedir una parcel·la del carrer de Camí de la Font de Sant Josep perquè s’urbanitzi i hi hagi habitatges i equipaments. Per l’altra, es debatrà l’aprovació de la modificació puntual del Pla General Metropolità a l’àmbit del Front Fluvial Sud, en una zona entre la Vailet i la carretera de Sant Boi. El PGM contempla una ordenació de l’espai i la construcció d’habitatges (inclosos de protegits).

Audiència Pública, el 30 de març

Les audiències públiques se celebren a l’auditori del Molí dels Frares. La propera sessió serà dijous 30 de març, a les 18 h, i el veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts. Podeu consultar el Reglament de Participació Ciutadana.

A banda de la ciutadania que sol·liciti intervenir, també hi podrà haver públic fins a complir l’aforament de la sala. La sessió també es podrà seguir per Ràdio Sant Vicenç i per Sant Vicenç TV.

Posted in Ple municipal