Sant Vicenç dels Horts celebra el Dia de l’Alliberament LGTBI+ amb activitats culturals i reivindicatives

  • L’Ajuntament ha organitzat els dies 27 i 28 de juny esdeveniments per fomentar la inclusió, la diversitat i la igualtat
  • A més de la lectura del manifest, el programa inclou un club de lectura feminista, un taller de cuina, propostes per a infants, cinefòrum i un concert

Sant Vicenç dels Horts es prepara per celebrar el Dia de l’Alliberament LGTBI+ amb un ampli ventall d’activitats durant els dies 27 i 28 de juny. L’Ajuntament ha organitzat una sèrie d’esdeveniments per fomentar la inclusió, la diversitat i la igualtat, amb la finalitat de visibilitzar i reivindicar els drets de la comunitat LGTBI+.

El 28 de juny, a les 12 h, la plaça de la Vila serà l’escenari de la lectura institucional del manifest del Dia de l’Alliberament LGTBI+. A més de la lectura del manifest, el programa inclou el Club de Lectura Feminista Carme Via Sala,  el Taller de Cuina jove, activitats per a infants,  cinefòrum de la pel·lícula Te estoy amando locamente, i com a final de les celebracions, un Concert tribut a Tina Turner. Consulta el programa complet.

La regidora de Feminisme i LGTBI, Inma Moyano, ha manifestat que, amb aquest programa, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts referma el seu compromís amb “la igualtat, la inclusió, la diversitat sexual i afectiva, i la lluita contra qualsevol forma de agressió o discriminació per raó de gènere”. La regidora de Feminisme i LGTBI també ha indicat: “S’ha elaborat una variada oferta d’activitats per a totes les edats i interessos, amb la intenció d’interpel·lar i fer participar a tota la societat”.

Ampliació de l’atenció presencial del SAI

El SAI (Servei Municipal d’Atenció Integral) ha incorporat recentment l’atenció presencial per la tarda. Concretament, es pot acudir al CCC Virgínia Amposta (carrer d’Antoni Mampel, 1-3) els dilluns de 16 a 18 h, amb cita prèvia. L’Ajuntament continua oferint aquest servei a La Foneria (carrer del Claverol 6-8), de dilluns a divendres de 8 a 15 h, amb cita prèvia.

El SAI de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts té com a missió garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans* i intersexuals i erradicar l’LGTBIfòbia. És un servei gratuït i confidencial, adreçat a persones, físiques i jurídiques, associacions, entitats i institucions municipals, que ofereix:

  • Atenció, assessorament i acompanyament emocional, afavorint l’apoderament de les persones en qüestions relacionades amb l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere, així com, de manera diferenciada i especialitzada, a les consultes plantejades per persones trans* i intersexuals.
  • Informació sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere i sobre activitats programades
  • Tràmit de documentació (canvi de nom i sexe), incidències i denúncies
  • Suport psicològic en cas de discriminació i/o agressió i acompanyament psicosocial a persones LGBTI+, famílies i al seu grup d’iguals
  • Formació a entitats, públiques i privades, sobre la realitat LGBTI+
  • Derivació a altres serveis, professionals i/o entitats

Podeu contactar amb el SAI al 627 379 601 (telèfon amb WhatsApp), per correu electrònic a sailgtbi@svh.cat, i a Instagram a @sailgtbisvh

Posted in Igualtat