Sant Vicenç dels Horts inaugura les noves instal·lacions de l’Escola Bressol Municipal Petit Mamut

  • El centre educatiu es trasllada a un equipament pioner a l’àrea metropolitana, construït amb fusta i energèticament sostenible, al cor del barri de Vila Vella
  • L’alcalde, Miguel Comino: “Posem en marxa un equipament de primera i que omple de vida el centre del poble, amb infants que creixen arrelats al barri”

L’alcalde Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha inaugurat avui les noves instal·lacions de l’Escola Bressol Municipal (EBM) Petit Mamut. El centre educatiu deixa enrere un espai obsolet al carrer del Riu i comença una nova etapa al número 14 del carrer de Mossèn Josep Duran, a pocs metres de la seva primera ubicació i al mateix barri de Vila Vella, en una zona amb el trànsit pacificat. Infants i equip docent fan classe en aquest nou equipament des del 2 d’octubre, mentre que la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts ha pogut descobrir l’interior del recinte aquest dissabte, durant l’acte inaugural.

L’EBM Petit Mamut és ara un equipament educatiu de primer nivell, que guanya en espais i en millors prestacions respecte de l’edifici antic. La construcció és pionera a l’àrea metropolitana de Barcelona, perquè està feta amb fusta d’avet (estructura, façanes, forjats i coberta). La planta baixa està revestida de pedra, un material que s’integra estèticament al nucli antic de Vila Vella i que compta amb la durabilitat necessària per a l’equipament, mentre que la façana de la planta primera i l’interior de l’edifici són de fusta, un tret que aporta la calidesa necessària en un equipament per a nadons i infants. D’altra banda, és un edifici sostenible energèticament: s’autoabasteix d’electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques i compta amb la màxima qualificació d’eficiència energètica.

L’EBM Petit Mamut és la primera escola bressol municipal creada a Sant Vicenç dels Horts en l’actual període democràtic, l’any 2000, quan l’Ajuntament va municipalitzar una llar d’infants particular. Des d’aleshores, havia estat ubicada en un edifici d’habitatges del carrer del Riu. Ara, amb el trasllat, passa de 166,85 m2 construïts a 463,68 m2. A més, els infants canvien una terrassa de 123,60 m2 per un gran pati de 473,93 m2, més un accés cobert al pati de més de 24 m2.

Pel que fa a la superfície construïda, l’equipament disposa de tres aules (per a infants de 0, 1 i 2 anys), una aula de psicomotricitat i una aula multisensorial, que ha de ser especialment útil pels infants d’educació especial. El centre també compta amb cuina pròpia.

L’EBM Petit Mamut té dos accessos: un pel carrer de Mossèn Josep Duran, per on hi accedeixen les famílies i els infants, i un altre pel carrer de Barcelona, per on hi accedeixen els subministraments i que, alhora, és la porta d’emergència. En aquest accés s’hi ha recuperat un antic arc de pedra d’uns 200 anys d’antiguitat que es trobava a l’interior de l’edifici que hi havia anteriorment, Ca la Manela. L’arc s’ha restaurat i i queda integrat a la façana del nou edifici com a recordatori del que hi havia.

 Espais al servei de l’aprenentatge

Durant la inauguració, l’alcalde, Miguel Comino, ha destacat: “Inaugurem un equipament de primera al servei de l’aprenentatge. Infants, famílies i equip professional ompliu de sentit aquestes magnífiques instal·lacions, que són al vostre servei”. L’alcalde també s’ha referit al paper dinamitzador que un equipament així suposa al nucli antic del municipi: “L’Escola Bressol Municipal Petit Mamut és un servei municipal essencial que segueix al cor de Vila Vella i que omple de vida el centre del poble, amb infants que creixen arrelats al barri”.

També la regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha descrit l’equipament com a “punter” i “al servei del projecte educatiu”. I ha afegit: “Un entorn d’aquestes característiques estimula l’aprenentatge en una etapa clau. Tota l’escola bressol està pensada per afavorir el desenvolupament i el benestar dels infants”.

El cost total de l’obra és de 1.536.044,75 euros, dels quals 1.428.881,10 euros han anat a càrrec de l’AMB i 107.163,65 euros a càrrec de l’Ajuntament. Sant Vicenç dels Horts compta amb dues escoles bressol municipals: l’EBM Petit Mamut, creada l’any 2000 i que ara comença una nova etapa, i l’EBM L’Alegria, creada l’any 2008 a la pl. del Trèvol.

Posted in Educació