Segell Infoparticipa

L’Ajuntament revalida el Segell Infoparticipa amb el 100% de puntuació i rep un premi extraordinari per la qualitat de la informació

  • La Universitat Autònoma de Barcelona atorga aquestes distincions per reconèixer la tasca de transparència que fan els ajuntaments a través dels webs municipals
  • Podeu consultar l’avaluació de Sant Vicenç dels Horts en aquest enllaç

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha obtingut novament el Segell Infoparticipa, de Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública. En concret enguany ho ha fet amb la màxima puntuació -el 100%-, complint amb tots i cada un dels 52 indicadors que marca la Universitat Autònoma de Barcelona, promotora d’aquest reconeixement. Aquesta és la quarta vegada que el web municipal és reconegut amb la nota més alta. En aquesta edició, 136 institucions han aconseguit el Segell, i 7 ajuntaments i un Consell Comarcal han aconseguit el premi extraordinari, entre els quals l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

El web municipal www.svh.cat està concebut per oferir a la ciutadania tota la informació relativa al funcionament del consistori, l’estat pressupostari, l’acció de govern i oposició i el retiment de comptes. Amb aquesta iniciativa de la UAB es busca reconèixer aquesta tasca i premiar les millors praxis, on Sant Vicenç dels Horts n’és referent. Podeu consultar l’avaluació al web del Segell Infoparticipa.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha agraït el reconeixement i ha afirmat: “En els quatre anys de mandat hem obtingut el Segell, i en tres ocasions amb el 100%. És la mostra més evident del compromís del Govern municipal amb la transparència i en voler que la ciutadania estigui al dia de tot el succeeix al consistori”.

El grup de recerca del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona avalua els webs dels ajuntaments i altres administracions públiques per determinar si la ciutadania té accés a diferents tipus d’informacions, així com si s’ofereixen de manera accessible i entenedora.

Els indicadors del segell revisen que s’ofereixi informació sobre diversos aspectes, com per exemple tota la relativa als regidors i regidores del consistori (currículum, declaració de béns, dades de contacte), l’estat dels comptes municipals, la contractació pública i l’atorgament de subvencions, els mecanismes de participació ciutadana existents o les vies per fer tràmits.

Premi extraordinari

Enguany l’Ajuntament ha estat reconegut amb el Premi Extraordinari pel que fa al redactat de les notícies que informen sobre la gestió del consistori. La UAB ha escollit Sant Vicenç dels Horts com a referència per a altres municipis, per les bones pràctiques dutes a terme per la redacció de les informacions. Ha valorat especialment la claredat dels textos, la concisió , l’ús de llenguatge inclusiu, i l’adequació a l’estiu propi del llenguatge a internet. L’alcalde Miguel Comino ha afegit: “Afegim a l’esforç fet per a l’obtenció del Segell, un premi extraordinari que plasma l’exhaustiva tasca comunicativa per fer arribar a la ciutadania tots els projectes i polítiques que s’impulsen des del consistori. La UAB ha valorat especialment com es redacten les notícies, amb criteris periodístics, amb un llenguatge planer i amb informacions contrastades”. Els ajuntaments que han obtingut aquest reconeixement són: Canovelles, la Ràpita, Llagostera, Manresa, Palau-solità i Plegamans i Sallent.

Posted in Comunicació