Setmana Santa de SVH

Apassiona’t amb la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts

  • El Cos de Portants del Sant Crist, i la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad, han treballat intensament amb col·laboració amb l’Ajuntament per oferir a la ciutadania un any més els actes tradicionals

Sant Vicenç dels Horts ja ho té a punt per viure els deus dies més emotius de l’any: la Setmana Santa vicentina. L’esplendor cultural d’aquests dies és gràcies al treball incansable de les entitats: el Cos de Portants del Sant Crist, amb les espectaculars desfilades dels armats i la representació de l’Auto Sacramental, un dels més antics de Catalunya; i la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad, amb les processons i els corprenedors cants de saetas. Aquests actes tenen un gran arrelament a la nostra ciutat i una gran notorietat dins i fora del municipi, convertint la Setmana Santa vicentina en una de les més importants de Catalunya.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha destacat el caràcter “integrador i divers” de la festa: “Parlar de Setmana Santa a Catalunya és parlar de Sant Vicenç dels Horts, ja que comptem amb una Setmana Santa única i diversa, que sorprèn i emociona visitants d’arreu”. També ha volgut posar en valor la tasca de les entitats: “amb la feina conjunta del Cos de Portants del Sant Crist i de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad, que la diversitat ha esdevingut un valor afegit de la Setmana Santa vicentina, amb una identitat integradora i rica que la fa única a Catalunya”.

La presentació de la Setmana Santa serà avui, 31 de març, a la Societat Cultural La Vicentina. Hi assistirà com a convidada d’honor la Il·lustríssima Sra. Olvido de la Rosa Baena, vicepresidenta de la Diputació de Granada. L’acompanyaran Joan Ruiz (president del Cos de Portants del Sant Crist) i Juan Martínez (president de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad). Clourà l’acte l’alcalde, Miguel Comino Haro. Hi haurà una breu representació de l’Auto Sacramental i l’actuació d’Antonio Cortés i Manuela de Duende.

Podeu consultar totes les activitats al programa de la Setmana Santa vicentina

 

 

Vídeo de la Setmana Santa 2023

 

Recull d’imatges de la Setmana Santa 2023

Presentació de la Setmana Santa

 

Trasllat en processó del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad

 

Auto Sacramental

 

Processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad

Posted in Cultura