Pla d'Actuació del Mandat (PAM) 2023-2027

S’inicia el procés participatiu per decidir el futur de Sant Vicenç dels Horts

 • Ajuntament, ciutadania i entitats donen forma al Pla d’Actuació Municipal, full de ruta del Govern de la Ciutat fins al 2027.
 • Els vicentins i les vicentines poden emplenar un qüestionari i dipositar-lo a les urnes dels equipaments municipals, abans del 22 de gener.
 • L’Ajuntament habilita el portal www.svh.cat/decidimsvh perquè també es facin aportacions de manera telemàtica.

L’Ajuntament ha iniciat el procés participatiu per decidir quines seran les polítiques públiques més destacades del mandat 2023-2027 i que es concretaran al Pla d’Actuació Municipal (PAM). La primera jornada per definir el full de ruta del Govern de la Ciutat es va organitzar el 18 de novembre a l’edifici de Can Comamala, on ciutadania i entitats van debatre com prioritzar els objectius del govern i es van concretar algunes mesures.

La fase d’obertura per fer aportacions i prioritzar els eixos del PAM s‟allargarà fins a la Festa Major d’Hivern, del 19 al 22 de gener. Així, més enllà de la jornada inaugural, el PAM també s’obre a les diferents taules i consells municipals, així com al veïnat a títol particular. La ciutadania pot escollir i prioritzar els eixos al portal www.svh.cat/decidimsvh o través de les urnes distribuïdes als edificis municipals i a les carpes itinerants que s’instal·laran a la via pública.

Cinc àmbits estratègics

Els àmbits que integren el PAM són cinc:

 1. Un Sant Vicenç pròsper i en transformació
 2. Un Sant Vicenç social i per la igualtat doportunitats
 3. Un Sant Vicenç saludable i ecològic
 4. Un Sant Vicenç orgullós i amb identitat
 5. Un Sant Vicenç intel·ligent, connectat i proper de la ciutadania

La ciutadania i els diversos agents poden decidir quines actuacions cal prioritzar i proposar mesures concretes alineades amb els cinc grans objectius.

Carpes itinerants i xerrades

Personal municipal informa del procés participatiu amb diferents carpes itinerants en espais amb gran afluència de persones:

 • Al mercat dels dijous: el 14 de desembre i el 4 de gener, de 9 a 12 h
 • Al Mercat de Nadal, a la plaça Narcís Lunes: el 16 de desembre de 10 a 20 h
 • Carpa institucional de La Mostra

Des del novembre també s’han organitzat diverses trobades dirigides a conèixer l’opinió dels diferents sectors de la societat vicentina: Taula d’Esports, Taula de Cultura, Taula de Justícia Global, Taula d’Igualtat, Consell de Gent Gran, Consell Escolar i Consell infantil i Joventut.

La regidora de Participació, Civisme i Convivència, Paqui Capellades, ha afirmat: “El PAM és el document que ens guiarà al llarg de tot el mandat i, per tant, el procés participatiu per donar-hi forma és clau per al futur dels vicentins i les vicentines. D’aquí la importància de la implicació de la ciutadania, les entitats, el comerç, les empreses… i tants altres agents que aportaran la seva visió sobre la ciutat”.

Posted in Participació